Hírek Kiemelt hírek Makó

Felajánlotta jubileumi jutalmát Farkas Éva Erzsébet

Harmincéves közszolgálati jogviszonya után járó jubileumi jutalmát ajánlotta fel a makói polgármester: a bruttó két millió forintból többek között a Bogárzói templom felújítását és az Erzsébet-házat is támogatja.

– A jubileumi év kapcsán törvény adta lehetőség, hogy háromhavi bérjuttatásomat jutalomként kapjam meg. Erről az összegről a júniusi végi rendes testületi ülés keretében döntött a tisztelt képviselő-testület. Ezt a keretösszeget úgy döntöttem, nem fogom felvenni saját célra, hanem Makó városában jótékonysági célra szeretném fordítani – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester jutalmának egyharmadát a fogyatékkal élő felnőttek és fiatalok egyesületeinek adományozta, egyharmadát a Angyalsóhaj Alapítvány és az Erzsébet-ház javára fordította, az utolsó egyharmadból pedig a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványt és a Bogárzói templom felújítását támogatta.

navigate_before
navigate_next

Nem ez az első alkalom, hogy a polgármester kiáll a templom ügye mellett, hiszen tavaly egyhavi polgármesteri juttatását ajánlotta fel, illetve felkérte Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt és Lázár János országgyűlési képviselőt is, hogy csatlakozzanak az épület megóvásához.  Az Erzsébet-ház kapcsán Farkas Éva Erzsébet elmondta: a halmozottan sérült fiatal felnőtteknek szeretnének foglalkoztatási teret kialakítani.

Négy olyan közösséget is támogatott a polgármester, amelyek a fogyatékkal élőket segítik: a Siketek és Nagyothallók Makói Szervezetét, az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Csongrád Megyei Szervezetének Makói Klubját, illetve a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Szervezetének Makói Csoportját és A Szivárványon Túl Alapítványt.

– Bízom abban, hogy ez is jelzésértékű, hogy számunkra ugyanolyan fontosak a fogyatékkal élő közösségek itt a városunkban, mint az összes többi civilszervezet, illetve művészeti- vagy sportegyesület – tette hozzá Farkas Éva Erzsébet.