Színes Térség

Az oviban táboroztak Királyhegyesen

Egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően nyári tábort tudott szervezni a királyhegyesi óvoda az intézményben. A közel 500 ezer forintos támogatásból kirándulni is tudtak a gyerekek, sőt: az igazi tábori hangulatot sátorozás tette még hangulatosabbá.

Nemcsak az óvodások, hanem az általános iskolások is részt vehettek a királyhegyesi Napsugár Óvodában megszervezett nyári táborban. Az egyhetes foglalkozás egy pályázat által valósulhatott meg. Németh Angéla intézményvezető elmondta, a közel 500 ezer forintos pályázatból sikerült Makón is kirándulni a Maros-parton, de a királyhegyesi Deák Szilviánál is jártak, aki részt vesz a fiatal gazda programban is. Az ötnapos tábor során még sátras alvás is volt: csütörtökön szülők segítségével sátrakat vertek fel az óvoda udvarában, hogy a tábori hangulat még jobban meg legyen. Motorosok is meglátogatták a gyerkőcöket, illetve közös grillezésre is sor került.

navigate_before
navigate_next

Szenek Nikolett is részt vett a táborban. Bár Niki már iskolás, jó érzéssel tért vissza egykori óvodájába. A kálvinos lány elárulta, jól érezte magát, tetszettek neki a programok is és a kézműveskedés is.

– Nagyon szeretek kézműves dolgokat készíteni. Az indiánfejdíszt sem nehéz elkészíteni – tette hozzá Niki. – Egy kicsit furcsa, hogy kicsik a székek itt, de sok barátom van itt, így jól érzem magam.