Hírek Kiemelt hírek Makó

A teljes Szegedi utca térköves lesz

Czirbus Gábor választókerületében három szakaszon építenek járdát, ebből az egyik a Szegedi utca, amelynek térkövezésével végre az egész szakasz normálisan járható lesz.

– Nagyon sok elhanyagolt járda van ebben a választókerületben, ahogyan a többi városrészben is. – mondja Czirbus Gábor. Az alpolgármester szerint ezért is jó, hogy idén megemelt kerettel, képviselőnként 20 millió forinttal számolhattak a járdaprogramban.

– Ez majdnem duplája a tavalyinak, és nem teszünk különbséget a városrészek között. A lista nagyon hosszú, de talán két év múlva eljutunk oda, hogy Makón szinte az összes járdát meg tudjuk újítani, erre nagyon nagy az igény – tette hozzá Czirbus Gábor.

Ebben a körzetben a Posta u. 3-5. előtt, és a Szegedi utca egy szakaszán készül térköves járda, utóbbi befejezésével az egész utcában, mindkét oldalon lehet majd végre normálisan közlekedni.

A belvárosi részen kap még járdát a Nagyér sétány egy része, ez több választókerületet érint, Marosvári Attila képviselő körzetében ennek egy részét tavaly tették rendbe. Ez az utca különösen fontos, mert a Gerizdesről nagyon sokan járnak be ezen a városba, mondja az alpolgármester.

Czirbus Gábor nem csak a belvárosi részbe, hanem a kertvárosba is kért járda felújítást idén, itt a Szent Gellért utcában épül a Kölcsey és a Révész utca között, ahol járda már csak nyomokban volt. Összesen 900 méter hosszan lesznek új járdák a körzetben.

A kivitelezést a makói Szakma Center Kft. végzi, Matuszka István ügyvezetőtől megtudtuk, a Posta utcán múlt hét közepén kezdték el a munkát, a hét végére itt már szeretnék be is fejezni. Szerdán pedig elkezdik a Szegedi utcára eső szakaszt is.