Európa humanitárius megszállása, a brexit ragadós példája, az oltásellenesség átka, balatoni gasztro-érdekvédelem. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Sulykolás

Európa megszállása.

Egy a neten terjedő videóra hivatkozva az Origo.hu arról ír, jól látható, látható, hogy milyen is az Európába érkező muzulmán migránsok hozzáállása a befogadó kontinensükhöz, országukhoz: Allahu akhbar és Európa a miénk – üvöltözik.

„Ahogy az a közelmúltban bizonyítottá vált, szó sincs arról, amit a liberálisok sulykolnak Nyugat-Európában, hogy ezek az emberek önként nekivágtak volna az útnak, a jobb élet reményében. Valójában az embercsempészek már Afrikában megkeresik őket, és sok pénzért, összefonódva a ‘humanitáriusnak’ mondott segélyszervezetekkel, szállítják, vagyis most már csak szállították ezeket az embereket az olasz partokhoz, és legújabban már Spanyolországba.”

“Európa a miénk” üvöltik a Soros-hajókon az érkező migránsok – videó

A Polgárportál bukkant rá a „békés”, „agysebész menekültek” hajózását bemutató videóra, amelyen jól látható, hogy milyen is az Európába érkező muzulmán migránsok hozzáállása a befogadó kontinensükhöz, országukhoz. “Allahu akhbar”, “Európa a miénk” üvöltözik a migránsok, nem túl szívélyesen.

Menedzsment

A brexit ragadós példája.

A brit polgárok mind erőteljesebben megmutatkozó aggodalma miatt már nem akar teljes szakítást az EU-val a brit kormányfő, ám a problémákat nem söpörheti szőnyeg alá a közösség – elemeznek a Hirado.hu szakértői.

„Az unió által vett irány, a központosítás nem felel meg a brit nemzeti kultúra szokásrendjének – ez is a brexit egyik hatása. A BBC közelmúltban sugárzott összeállítása is sugallta: ha így marad az Európa Unió ‘menedzsmentje’, ha a problémák megoldása helyett minden kérdést Brüsszelben kell körüljárni, úgy könnyen előfordulhat, hogy a brit kilépés példáját mások is követni fogják. A BBC az olaszokat és a lengyeleket említette első sorban – fejtette ki Csath Magdolna egyetemi tanár.”

Már nem akar teljes szakítást az EU-val a brit kormányfő

A brit polgárok mind erőteljesebben megmutatkozó aggodalma Theresa Mayt arra késztette, hogy a korábbinál „lágyabb” kilépési tervezettel álljon elő, mert 2019. március 29-e vészesen közeledik. Meredeken nőtt azon brit állampolgároknak a száma, akik más EU-s tagországoktól – köztük hazánktól – kértek és kaptak állampolgárságot: 2017-ben majdnem húszezren voltak.

Lobbi

Az oltásellenesség átka.

A védőoltások hatékonyságát, illetve egészségügyi hatásait elvi okokra hivatkozva megkérdőjelező oltásellenesség világszerte erősödik, miközben a kanyaró és a szamárköhögés egyre több nyugati országban üti fel a fejét – így a Magyar Idők Online.

„Az 1900-es évek első felében megjelent oltásoknak hála a feketehimlőt és a gyerekbénulást már világszerte sikerült felszámolni, de úgy fest, egyes betegségek még nem tűntek el teljesen. Romániában, ahol az oltásellenes mozgalmak lobbija miatt a törvényhozáson nem jutott át az oltásügyi törvény, a kanyaró elleni átoltottság már nem haladja meg a 45 százalékot. A közelmúltban többször is fellángolt a betegség, az utóbbi két év során több mint 13 ezer ember fertőződött meg és több mint ötvenen vesztették életüket.”

Erősödő oltásellenesek | Magyar Idők

Az olasz szülőknek a jövőben nem kötelező bizonyítékkal szolgálniuk az iskolák számára arról, hogy gyerekeik megkapták az előírt oltásokat, jelentette csütörtökön az olasz egészségügyi miniszter. Giulia Grillo közölte, elegendő, ha a szülő maga igazolja, hogy gyermekének beadatták az oltásokat. A szabályok enyhítésével a szülők dolgát akarják leegyszerűsíteni, szól a kormány érvelése.

Garancia

Balatoni gasztro-érdekvédelem.

A gasztronómia szerelmeseit szolgálja a Balatoni Kör által kiadott, 41 vendéglátóegységet felvonultató gasztrotérkép, amely éttermek, cukrászdák és borászatok sorát vonultatja fel – számol be róla a Blikk Online.

„Négy éve azt a célt tűztük ki, hogy megvalósítsunk egy a tó körüli értékvédelemre épülő egyesületet. A minőségi gasztronómiát és az egész éves nyitvatartást képviseljük. Helyi alapanyagokkal helyi szolgáltatásokra építkezve akarjuk vonzóvá és élhetővé tenni a Balaton térségét. Mi egymásért vállalunk garanciát, aki erről a térképről választ, az nem nyúlhat mellé – árulta el Laposa.”

Itt a gasztrotérkép! Mutatjuk, hol tömheti meg a hasát a Balaton partján

A gasztronómia szerelmeseinek dolgát merőben megkönnyíti a Balatoni Kör által 100 ezer példányban kiadott, összesen 41 vendéglátóegységet felvonultató gasztrotérkép, amely éttermek, cukrászdák és borászatok sorát vonultatja fel. – A térképen a Balatoni Körhöz tartozó vendéglátóegységeket jelöltük – kezdte Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest