Már újítják a Kassai és a Kálvin óvodát, hatossal nyitott a Makó, kivonták a forgalomból a Greenyard fagyasztott zöldségeit – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Két óvodában kezdődtek meg a karbantartások Makón, a négy tagintézményre a nyáron mintegy 10 millió forintot költ a város. Jelenleg a Kálvin téri és a Kassai utcai óvoda van zárva, így a Hold utcai és az Erdélyi püspök utcai fogadja a gyerekeket.

Szombaton délelőtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Makó FC, az ellenfél a Békés megyei I. osztályú Mezőhegyes gárdája volt, akik ellen hatot is lőtt a Maros-parti együttes. Megnyerte a budapesti Benu Kupát az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott. Tízezer felett a VB-élőink nézettsége: rendhagyó módon a Hagymatikummal közösen a Világbajnokság ideje alatt térségi szakemberekkel, vendégekkel értékeljük a mérkőzéseket Facebook-oldalunkon.

Kivonták a forgalomból a Greenyard fagyasztott zöldségeit: a Nébih tájékoztatásához csatolt angol nyelvű jelentés szerint június 8-ig 47 megbetegedés, köztük kilenc haláleset történt a fertőzésnek tulajdoníthatóan. Magyarországon ilyen esetekről nincs információ. Kitiltotta a strandokról a migráns árusokat az olasz belügyminiszter: biztonságos tengerpart névvel rendelt el hatósági fellépést Matteo Salvini.

A mai napot pedig a Punnany Massif dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest