Csáki András vasárnap este Kiszomboron a rotundában adott koncertet. A gitárművész előadása a Kiszombori Gitárkurzus nyitóeleme is volt egyben.

Körülbelül tíz éves lehetett, mikor először szeretett volna jelentkezni zeneiskolába, de szülei lebeszélték, mondván: ideje sem lett volna rá, biztos nincs jó füle hozzá, mivel a családjában nem voltak zenészek. Második jelentkezését viszont már siker koronázta, azóta pedig körbejárta a világot Csáki András, aki nemcsak játszik a hangszeren, hanem oktatja is a növendékeket. Tanult és tanított külföldön is, többek között Kaliforniában is.

– Mindegy egyes ország más kultúrával rendelkezik, ez igaz a zenei kultúrájukra is. Én mindig igyekszem tanulni a különböző zenei kultúrákból. Például egy évet eltöltöttem Kaliforniában, ahol nagyon más a gitározáshoz való hozzáállás, ez nekem nagyon sokat adott, színesítette a játékomat. Mindig próbálom az ott fellelhető értékeket észrevenni, és amit tudok, azt magamévá tenni, és megmutatni mostanában már a növendékeknek is, és bíztatni őket, hogy a világ sokszínű, és menjenek sokfelé, gyűjtsenek magukba minél több információt – mondta el a gitárművész.

A mai koncerten változatos repertoárral készült, amelyben a barokktól kezdve eljutott az 1980-as évek magyar zenéjéig is. Koncertjével pedig elkezdődött a Kiszombori Gitárkurzus is, amely péntekig tart majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest