Negyedik alkalommal rendezték meg a Kiszombori Gitártábort, melynek záróakkordjaként bemutatták tudásukat az ifjú zenészek. A gitárzenekar mellett szólisták és duók is felléptek, akik több versenyen is bizonyították már tehetségüket.

Elsősorban művészeti iskolás növendékek jelentkeztek a tehetséggondozó táborba, mely során hétfőtől szombatig gyakoroltak a diákok, hogy a végén egy gálaműsor keretein belül adjanak számot megszerzett tudásukról.

– A gitárzenekar egy kényes műfaj, hiszen nagyon sok próbát igényel, ráadásul a résztvevők itt találkoztak először a kiválasztott darabokkal – mondta el Rónai Dániel. A gitártanár hozzátette: a próbák mellett sport- és ügyességi versenyek, illetve élményprogramok is várták a táborozókat Kiszomboron és Makó környékén. A táborban főként szegedi és makói diákok vettek részt, de Csongrádról is érkeztek.

Mint Rónai Dániel elárulta: a gálaműsor egyszeri és megismételhetetlen, minden évben új műsort készítenek. A mai repertoár a régi zenétől a klasszicista műveken át a népdalátiratokig terjedt. Ezek közül is kiemelte a szicíliai tarantellát, amely egy élettel teli, olasz népzene – és amely a mai gálaműsor záróakkordja is volt egyben.

A 12 éves Dékány Marcell három és fél éve gitározik. Mint elárulta, a Bartók nyílt napján tetszett meg neki a hangszer, a makói gitárzenekarban is játszik. A klasszikus darabok mellett a pop zenét is nagyon szereti.

 

Borítókép: Rónai Dániel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest