A kórház felé tartva felgyorsultak az események a terhessége utolsó napjaiban lévő kismamánál, aki végül a mentőautóban hozta világra gyermekét. Az újdonsült anyuka hálája jeléül a mentőápoló választhatott nevet a kisfiúnak.

– Szinte törvényszerűen azt a mentőápoló nőt küldte a sors és persze a Jász-Nagykun-Szolnok megyei mentésirányítás segítségül egy szülő nőhöz, aki épp kilenc hónapja állhatott szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál. – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Bondor Nikolett a helyszínre érve úgy döntött, azonnal kórházba kell indulniuk, hogy a szülés megfelelő körülmények közt történhessen. Azonban az események felgyorsultak az út során, így végül félrehúzódtak a mentővel, a szülés pedig beindult.

– Bajtársnőnk ösztönösen, rutinos gépkocsivezető bajtársa segítségével, sikeresen világra segítette az újszülöttet az esetkocsi kiérkezéséig. Az újdonsült anyuka annyira meghatódott és hálás volt a segítségért, hogy bajtársnőnk választhatott nevet az egészséges kisfiúnak. Az édesanyát és a kis Noelt végül stabil állapotban adták át kórházban a mentők. – írták a bejegyzésben.

 

Borítókép: Országos Mentőszolgálat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest