Két óvodában kezdődtek meg a karbantartások Makón, a négy tagintézményre a nyáron mintegy 10 millió forintot költ a város.

A nyári karbantartásokat úgy ütemezik az óvodákban, hogy mindig tudják a szülők a felújítás alatt is elhelyezni a gyerekeket. Ilyenkor a teljes létszám körülbelül egyharmadát hozzák a szülők, akik a munkájuk miatt nem tudják otthon hagyni a gyerekeket, tudtuk meg Bába Andrásnétól.

A Makói Óvoda vezetője portálunknak elmondta, jelenleg a Kálvin téri és a Kassai utcai óvoda van zárva, így a Hold utcai és az Erdélyi püspök utcai fogadja a gyerekeket.

– A Kálvin téren a konyha teljes burkolatcserét kap, az ajtókat és a nyílászárókat is lefestik, a tornaszoba is kapott egy csúszásmentes felületet, laminált parketta került elhelyezésre, könnyebben, szabadabban tudnak majd mozogni a gyerekek – mondja Bába Andrásné.

Itt csoportszoba ablakokra is kerülnek új redőnyök, ami a pihenőidőben a kényelmet szolgálja, illetve saját költségvetésből a tálalókonyhákat is kifestik.

A Kassai utcán tavaly a kazán lett lecserélve, idén folytatódik a fűtéskorszerűsítés a radiátorok és csövek cseréjével, így a fűtés költsége is csökkenhet majd a tagintézményben.

Az Erdélyi püspök utcai és a Hold utcai épület július utolsó hetében fog majd bezárni, ismertette az óvodavezető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest