Első edzőmeccsén magabiztos győzelmet aratott a Maros-parti együttes.

Szombaton délelőtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Makó FC, az ellenfél a Békés megyei I. osztályú Mezőhegyes gárdája volt. A gárdában több új név is feltűnt, így az előző idényben egyaránt a Mórahalomban szerepelt Lászik Milán, Busa Bence, Podonyi Norbert hármas mellett a megyeegy előző idényének SZVSE-s gólkirálya, Hatvani József, valamint a tavaszt Méhkeréken töltő Juhász Jónás, és a fiatal orosházi születésű védő, a legutóbb a Balatonfüredben futballozó Grecsó Benceis szerepet kapott a Makóban.

A Maros-partiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első tíz perc végén Busa Bence találatával megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később Babolek megpattanó átlövésével növelték előnyüket. A folytatásban Hatvani József is beköszönt, aki egy kiugratás után volt eredményes, majd a szünet után Bánóczki Dániel félmagas lövése is utat talált a mezőhegyesi kapuba. A hatodikat a büntetőt kiharcoló Grecsó jegyezte, aki miután előre tört, beadott, ám a labdába kézzel ért az ellenfél védője, a próbázó játékos pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. A győzelem sajnos áldozattal is járt, mert Füstös Krisztián megsérült, és mentő vitte el a kapust a helyszínről.

A Makó legközelebb jövő szombaton 10 órától a SZEOL SC vendége lesz.

Felkészülési mérkőzésen:
Makó FC – Mezőhegyes 6-0 (4-0)
Makó: Füstös – Grecsó, Lászik, Bány B., Tóth T., Busa, Juhász J., Varga R., Podonyi, Babolek, Hatvani. Csereként játszott: Garamvölgyi (kapus), Zsoldos, Kalász, Vajna, Frank, Beke, Lipták, Bánóczki, Mezei, Medgyesi.
Gól: Babolek (2), Hatvani, Busa, Bánóczki, Grecsó (büntetőből).

Magyar György: – Két olyan csapatot próbáltam összerakni, ahol a játékosok jobban megismerhetik egymást.  Az első félidő játéka gyorsabb volt, sajnos a kapusunk megsérült, de nem volt rossz a mai teljesítményünk.

Borítókép: makoifoci.hu archivum, Forrás: csfoci.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest