Egyre népszerűbb a sportturizmus hazánkban.

Bár a 2017-es évet a turisztikai szakma képviselői a sportturizmus éveként tartották számon, 2018 is tartogat remek eseményeket a különböző sportágak szerelmeseinek. A vizes sportok az egyik olyan terület, ami különösen közel áll, mi magyarok szívéhez, így a 3 hét múlva Szegeden megrendezésre kerülő Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság rendkívül izgalmas 1 hetet tartogat nemcsak a versenyzők, hanem a szurkolók számára is.

Magyarország, és a versenynek otthont adó Szeged városának kiemelt jelentőséggel bír az év magyarországi sporteseményeként aposztrofált verseny, ugyanis az a közel 6000 külföldi versenyző és szurkoló, akik Szegedre érkeznek július 10 után átlagosan 7-7,3 vendégéjszakát töltenek nálunk – mondja Hangya Edina, a versenyzők beutaztatásáért felelős szervezőbizottsági tag. E hatalmas volumenű létszám elszállásolása óriási feladat, melyben Szeged és a környező települések is kiemelt szerepet vállalnak, így a verseny időszakában szabad szálláshely kapacitásra már csekély eséllyel számíthatunk.  Az elsődleges szálláshelyek Szegedre koncentrálódnak, de a vonzáskörzet kiterjed Makó, Algyő, Mórahalom, Rúzsa, Hódmezővásárhely, Balástya, Sándorfalva, Domaszék településekre is. A szálláshelyek típusát tekintve a szállodai szobák, apartmanok élveznek prioritást, de olyan különleges helyen is megszállnak majd a sportolók, mint a puszta szabadságát és természetközeliséget hirdető lovastanyák. A 29 országból érkező több, mint 150 klubcsapat elszállásolása során a lehetőségekhez mérten cél volt, hogy az azonos területről érkező sportolókat nagyjából azonos körzetben sikerüljön elszállásolni.

Kiemelkedően magas sportolói létszámmal érkeznek majd a Kanadaiak, a maguk több mint 1500 fős legénységével, az amerikaiak közel 1000 fővel, de mi magyarok is az élvonalba tartozunk a rajthoz álló 700 fős létszámunkkal. Ez a fergeteges közel 10 – 12 nap (érkezésektől a verseny végéig) nemcsak a szálláshelyek, hanem a vendéglátóegységek, helyi nevezetességek megtekintése szempontjából is plusz bevételt jelentenek majd elsősorban Szeged, de a megye, és az ország számára is, hiszen például a várható IFA Szeged és a környező települések számára kb. 20-22 millió forint.

Bízunk benne, hogy Magyarország csakúgy, mint a 2013-as nemzetek közötti világbajnokságon, 5 év távlatában ismételten remekül vizsgázik majd a külföldiek szemében versenyrendezőként és vendéglátóként egyaránt – mondja Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest