Az önkormányzat pár hónappal ezelőtt döntött arról, hogy a rendkívül rossz állapotban lévő Kálvin utcai rendelő helyére egy teljesen új, korszerű épület kerül, ahol az orvosok normális körülmények között dolgozhatnak majd.

Ez a rendelő két felnőtt, két gyermek háziorvosi rendelésnek, fogászatnak, gyógyszertárnak, védőnői szolgálatnak ad otthont, Farkas Éva Erzsébet kiemelte, az építkezés ideje alatt is zavartalanul kell működjön az ellátás, az orvosok hamarosan megkezdik a költözést.

– A felnőtt háziorvosi rendelés a Lonovics sugárúti volt tüdőgondozóban, a gyermek pedig a Hollósy Kornélia utcai rendelőben lesz ebben az átmeneti időszakban. A fogászat ideiglenesen a Hagymatikum gyógyászati részlegébe kerül, a gyógyszertár pedig az idegelme egészségügyi intézmény udvarán felállított konténerben kap majd helyet. – tájékoztatott a polgármester.

Toldi János szerint a mostani épület szemmel láthatóan nem felel meg a követelményeknek, az épület rendkívül rossz állapotban van, az új rendelő viszont orvosnak és betegnek is megelégedésére szolgálhat majd.

A költözködést az elsők között kezdi meg Dr. Kiss Ivánka gyermek háziorvos, aki már 37 éve várja a betegeket ebben az épületben. A doktornőtől megtudtuk, a költözést emiatt kicsit fájó szívvel kezdik meg, de a fejlesztésre szerinte nagy szükség van, és alig várják már hogy visszaköltözhessenek az új rendelőbe.

Az új rendelő mintegy 380 millió forintból valósul meg.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest