A XVIII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás a Hagymaház aulájában: negyven alkotó körülbelül száz alkotását tekinthetik meg július 20-ig az érdeklődők.

– A jelenlegi témánk is egy kicsit “nagykorú” téma: a betű, a szó, a szöveg, illetve a kép kapcsolata, üzenetek képi megnyilvánulási formája. Örömünkre szolgált, hogy ezt sikerült nagyon sokféle módon megvalósítani a gyerekeknek; egészen kezdeti, dekoratív formára való törekvéstől kezdve egészen a nagyon elvont, nagyon mélytartalmú gondolatokig – mondta el Oláh Nóra. A művésztelep vezetője hozzátette: a gyerekeket csak el kellett indítani a témával kapcsolatban, onnantól kezdve már születtek az ötletek és az alkotások. A művésztelep ráadásul az idei évben új helyre, az Ifjúsági Színtérbe költözött, amely ideális és kellemes környezetet biztosított az alkotóknak.

A megnyitón köszöntőt mondott Toldi János önkormányzati képviselő, a kiállítást pedig Kóthay Gábor nyitotta meg. A Munkácsy-díjas grafikusművész, betűtervező az egykor kalligráfiát tanuló Steve Jobs és az Apple szlogenén, a “Think different”, azaz a “Gondolkodj másképpen” keresztül járta körbe az alkotás és az írásbeliség témakörét.

Gyüre Villő, a Magán Zeneiskola növendéke zongorán működött közre a megnyitón, de alkotásaival is színesítette a kiállítást. Mint mondta, nagyon tetszett neki a téma, a művésztelepen ráadásul barátokat is talált. Szigeti Márton Nimród a közös alkotásban is részt vett, a hatalmas betűkön is dolgozott egyik társával. Márton ősszel kezdi a középiskolát, és szobrász szeretne majd lenni, csakúgy mint az édesapja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest