A valamivel több mint 11 ezer 200 makói ingatlantulajdonos közül 9 hónap alatt 366-an igényeltek nemzeti színű zászlót, ebből 300-at már ki is szállított a város. A képen: tavaly október 17-én szerelték fel az első zászlót a Szúnyog utcában.

Tavaly februárban Hadik György, illetve Zeitler Ádám települési képviselők is indítványozták – egymástól függetlenül – a makói képviselő-testületnek, hogy minden helyi háztartásba kerüljön a magyar nemzeti lobogó.

Hadik György, mely indítványát végül tárgyalta a testület, tavaly február 2-án kelt indítványában azt írta: „Az elmúlt években az új városvezetés megtett mindent annak érdekében, hogy városunkban mindenki megtalálja jövőjét, boldogulását. Fontosnak tartom, hogy ezek mellett éljük meg jobban, hogy összetartozunk, érezzük intenzívebben, hogy magyarok vagyunk. Ezért kezdeményezem, hogy a Hódmezővásárhelyen bevált minta szerint Makón is lobogjon a nemzeti színű zászló nemzeti ünnepeinket minden magántulajdonú házon is.”

Zeitler Ádám indítványát azért nem tárgyalta a testület, mert Hadikét megszavazta, így az okafogyottá vált. A jobbikos városatya egyébként azt is javasolta, hogy az önkormányzat egy előzetes igényfelmérés alapján szerezzen be nemzeti színű lobogókat és a makói polgároknak biztosítsa, hogy ingyenesen kaphassanak egy 90×60 centis zászlót, zászlórudat és homlokzati zászlótartót melyek darabonkénti költsége 8-10 ezer forint. És a kihelyezéséhez is nyújtson segítséget.

A testület a zászlókra tavaly májusban 2 és fél millió forintot szavazott meg, s az első, a SZEFO által varrt lobogót már tavaly október 18-án szerelték fel Igaz Sándor Szúnyog utcai háza falára.

Az azóta eltelt majd 9 hónap alatt összesen 366-an igényelték a nemzeti lobogót, közülük 300-an már meg is kapták – tudtuk meg a városházától.
Makón egyébként a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint összesen 11 ezer 274 ingatlan található.
Aki szeretne a saját házára is piros-fehér-zöld lobogót, az online is igényelheti, ezen a linken.

[totalpoll id=”143221″]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest