Ma megjelent egy „kiváló” cikk a Népszavában. Azért ne rohanjanak rögtön az újságoshoz, és ne is fizessenek még elő a lapra. Merthogy az írás leginkább a sárdobálásról szól és a benne felsorakoztatott „tények” annyira igazak, mint hogy Farkas Bertalan gyalog jutott el a Holdra. A SmartUrban Blog helyretette a hazai elektromos töltő számokat.

Az ominózus cikk a hazai elektromos töltőállomásokról szól és elég terjedelmes, tehát volt benne hely bőven sületlenségeket összehordani, amivel sikeresen lehet szítani az indulatokat.

Csak kapásból néhány téves állítás, amelyekről pár perc utánajárással simán kiderül, hogy cseppet sem fedik a valóságot. Idézek, mert „klasszikusokat” csak pontosan: „június végén a fővárosban öt, az országban tucatnyi ilyen működött.”

Ez eddig egyből semmi. Június végéig 47 db töltőt adtak át az országban és ezek mindegyike le is volt közölve a honlapon, Facebookon. A fővárosban pedig 13 db üzemel.

Kettes számú állítás: „a nonprofit kft. június 27-én örömmel számol be arról, hogy már összesen öt e-kút üzemel Budapesten.”

Kettőből semmi. Június 27-én arról számolt be az e-Mobi, hogy plusz öt töltő került átadásra!

A cikkben található egy táblázat is, amelynek fejléce a következő: „Átadott állami e-töltőállomások” és felsorol 8 db töltő helyszínt.

Háromból semmi. Eléggé félrevezető táblázat, mivel mostanáig 51 db töltő került átadásra és ezeket bármilyen hihetetlen, nem titkolják. Egyszerűen el kell látogatni a weboldalra. Ide: www.e-mobi.hu. De mi is megírtuk, akár nálunk is olvashatták volna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest