Az apátfalvi önkormányzat még az év elején döntött arról, hogy minden újszülöttnek és családjának 40 ezer forint készpénzt nyújtanak át. Pénteken Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné települési képviselő Antal Kincsőt látogatta meg és üdvözölték Apátfalva legfiatalabb lakóját.

Békésen szundikált a kis Kincső az udvaron a babakocsiban. A hangzavar és bátyja sem zavarta, csak kinyitotta a szemét, majd visszapilledt. Édesanyja, Borsos Zsanett elárulta, Kincső remek baba, általában eszik, majd alszik. A kicsi május 20-án született. Kistestvére, Karcsika másfél éves és jól kijönnek.

– Szeretgetni és puszilgatni szokta a húgát, de néha előfordulnak kisebb balesetek is. A fürdetésben is szokott már segíteni – mesélte Zsanett. A peluscserében és a mosdatásban az édesapa, Antal Károly is részt vesz, ha a munkája engedi. A település által kapott 40 ezer forintnak örül a család: úgy döntöttek, hogy félrerakják, és ha Kincső nagyobb lesz, akkor eldönti a sorsát. Az édesanyja hozzátette, nagy segítség ez a támogatás és hálásak a település vezetőinek.

Szekeres Ferenc polgármester hangsúlyozta, Apátfalva jövőjének szempontjából fontosak az újszülöttek és családjaik, ezért döntöttek úgy idén, hogy támogatják a gyermekáldást. A 2018-as költségvetés ez lehetővé is tette.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest