Egy hónappal ezelőtt komoly kárt okozott a hatalmas vihar a Belvárosi Katolikus temetőben. Pálfai Zoltán plébános és a károsultak is a polgármesterhez fordultak kérelemmel, hogy ha lehetséges, nyújtson támogatást a sírok helyrehozásához a város.

– Az általuk gondozott sírban 90 ezer forintos kár keletkezett, a mellette lévőre dőlt rá egy fenyőfa, annak a fejfája dőlt a miénkre – mondja Tamásy Aladár.

Az idős férfi egyike azoknak a károsultaknak, akiknek a június 6-i vihar kárt tett a sírhelyükben a Belvárosi katolikus temetőben. A helyreállítást az önkormányzat is támogatja.

– Amit a temetőben láttunk a vihar után, az kétségbeejtő volt. Valahogyan biztos helyrehoztuk volna a sírt, amit mi gondozunk, de a segítség nagyon jól jön, mert ilyen eseményre nem lehet felkészülni. – mondta el kérdésünkre Tamásy Aladár.

Az önkormányzathoz a kárfelmérés után 11 kérelem érkezett be, ezek esetében mind meghaladja az 50 ezer forintot a kár összege.

– A káresemény 25 százalékát biztosíthatja az önkormányzat a sírhely tulajdonosoknak, ez összesen mintegy 500 ezer forintot jelent a 11 károsultnak. A határozatok aláírására kerül sor ma, hétfőn pedig átutalásra kerül a támogatás, illetve készpénzben is fel lehet venni – tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet.

A járdák kijavítását a Szent István király plébánia vállalta közösen az üzemeltető Rekviem Kft.-vel. Az önkormányzat a támogatás mellett kérelemmel fordul a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Rekviem Kft felé, hogy 25-25 százalékban ők is támogassák a sírok helyrehozását, így a tulajdonosoknak a fennmaradó 25 százalékos költséget kellene csak állnia.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest