Péter Bence világhírű zongoraművész és zeneszerző ad koncertet csütörtökön Szlovénia legrangosabb komolyzenei fesztiválján, a 66. Ljubljana Fesztiválon.

Péter Bence másodszor látogat Szlovéniába, januárban a ljubljanai kulturális és kongresszusi központ, a Cankarjev dom Gallus termében aratott óriási sikert fellépésével. 

Kifejező előadásmódja és tökéletes zongoratechnikája a fiatalabb és az idősebb zenekedvelő generációk és a zenészek számára is kiemelkedő élményt nyújtanak. Zenei pályafutását magyarországi tanulmányai után a bostoni Berklee zeneiskolában alapozta meg, ahol virtuozitása és eredetisége több műfajban is megmutatkozott. 2012 januárjában világrekordot döntött, amikor egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán. Ezzel a teljesítménnyel, mint a “világ leggyorsabb zongoristája” bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe – írták róla a helyi lapok. 

A Ljubljana Fesztivál szeptember 3-ig tart és változatos kulturális programot kínál számos nemzetközileg elismert művész vendégszereplésével. 

Az idei fellépők közül Darko Brlek fesztiváligazgató kiemelte a milánói Scala Filharmonikus Zenekarát, Diana Damrau német és Kristine Opolais lett szoprán énekest, Aleksandar Madzar szerb és Nyikolaj Luganszkij orosz zongoraművészeket, a Szentpétervári Állami Balett társulatát, valamint Marcelo Alvarez argentin tenorénekest és a Laibach szlovén avantgárd zenei és művészeti csoportot.

A programban szerepel a Rigoletto, Giuseppe Verdi háromfelvonásos operája, Goethe Faustja, számos kamarakoncert, a rendezvényt pedig a az amszterdami Concertgebouw zenekara zárja – részletezte a nyári koncerteket a szlovén fesztivál honlapja, a www.ljubljanafestival.si.

 

Borítókép: Facebook / Peter Bence

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest