Hétfőn véget ért a Makó FC játékosai számára a szabadság: a foglalkozásokat immáron a nemrég kinevezett új szakvezető, Magyar György vezényelte a hagymavárosiaknak – írja a csfoci.hu.

– Megtisztelő volt a felkérés a Makó részéről. Szerettem volna még egy évet játszani, de valamit valamiért – bár ettől függetlenül az igazolásomat kiváltjuk, de nem játékos-edző leszek, hanem edző. Mindenképpen más feladat vár rám, bár belekóstoltam ebbe a világba. Nagy kihívás lesz, bár még nem tudjuk a csoportbeosztást és a sorsolást sem. Az NB III valamilyen szinten jelenleg egy fekete ló, de a feltérképezésben segítségemre lesz Kolozsvári János. Azon leszünk, hogy minél hamarabb elérjük a célunkat, ami a bennmaradás, de úgy nem lehet nekivágni egy idénynek, hogy csak arra koncentrálunk, hogy valahogy ragadjunk bent. Szeretnénk összekovácsolni egy jó hangulatú társaságot az idény kezdetére – árulta el érdeklődésünkre Magyar György, a Makó nemrég kinevezett szakvezetője, aki így megválaszolta azt a kérdést is, látjuk-e még a pályán.

Hozzátette, az első két hétben a megfelelő fizikai állóképesség megszerzése és megtartása játssza a főszerepet. A heti öt edzést edzőmeccsek egészítik ki, az első hetekben pedig a próbajátékosok sorsa is eldőlhet a makóiaknál. Egyelőre a keretbeli változások kapcsán az biztos, hogy Molnár János és Kasuba Dániel visszatért a Szeged-Grosics Akadémiához, a keretet érintő újabb döntés egyelőre nem született a hagymavárosiaknál. – Ha nem is nagyobb, de más felelősség lesz rajtam, hiszen kívülről tudok csak segíteni a gárdának. Ahogy telnek a napok, úgy ismerjük meg egyre jobban a csapatot. Fiatal csapatunk lesz, akiknek szintén kihívás lesz ez az év – fejtette ki Magyar György, aki megjegyezte: a labdarúgók kiváló állapotban érkeztek vissza a tréningekre.

A makói játékosokra maximum öt edzőmérkőzés vár az augusztus 4-i bajnoki rajtig: egyelőre négy találkozó időpontja ismert, az ötödik, egy román ellenféllel szemben vívott csata pedig képlékeny, aminek helyszíne a sorsolástól is függ.

A Makó felkészülési programja:

Július 7., szombat 10.00 Makó FC – Mezőhegyesi SE
Július 14., szombat 10.00 SZEOL SC – Makó FC
Július 21., szombat 10.00 Szarvasi FC – Makó FC
Július 25., szerda 18.00 Mezőhegyesi SE – Makó FC

 

Borítókép: makoifoci.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest