Mint ahogy korábban írtunk róla, június tizenkilencedikével megkezdődött a Makó és Térsége Víziközmű Társulat tagjainak kifizetése. A tervezett napi 200 sorszám helyett volt, hogy 350 sorszámot is kiosztottak egy nap alatt – összesen 7700 háztartást érintett.

– Makó és térsége szennyvíz-beruházása lezárult, a garanciális javítások még folyamatban vannak, amelyek várhatóan 2019 őszére zárulnak le véglegesen. A beruházáshoz kapcsolódóan a szennyvíz társulat járt el annak kapcsán, hogy a kifizetéseket, illetve a tagok hozzájárulásának költségét kezeljék. Ennek tekintetében 2017 decemberében a végelszámolás lezárult, a társulatnak 119 millió forint tartaléka maradt, amely szétosztásra kerül – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester hozzátette: a készpénzes kifizetések nagyon jó ütemben haladnak, átlagosan napi 242 tag kifizetésére kerül sor a tervezett 200 helyett. Az elmúlt két hétben 1930 fő kaphatta meg készpénzes kifizetésen keresztül a 15250 forintot, az átutalások száma a hétfői nappal pedig elérik az 1950-et. A kifizetések heti három napon (kedd, szerda, csütörtök) zajlanak, 9 és 15 óra között, egészen augusztus kilencedikéig. Farkas Éva Erzsébet ennek kapcsán kiemelte: ezen időszak után is lehetőség lesz ugyanezekkel a feltételekkel igényelni a kifizetést, még öt éven keresztül.

– Úgy gondolom, hogy ez mindenkinek egy talált pénz, és így nyáron, nyaralás környékén rendkívül jól esik, főként, hogy jönnek az unokák – mondta el Csávás Sándorné, hozzátéve: a segítőkész ügyintézőknek és az áttekinthető, jól kitölthető papíroknak köszönhetően gyorsan haladt a kifizetés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest