Hírek Kiemelt hírek Térség

Lázár: nem csak építeni kell, hanem fenntartani is

Lázár János az apátfalvi látogatásáról is töltött fel videókat a közösségi oldalára. Az országgyűlési képviselő megnézte a majdnem egy milliárd forintból felépített sportcsarnokot is, amelynek a fenntartási költsége minimális költség a településnek.

– Nem csak építeni kell tudni, hanem működtetni, üzemeltetni is – mondja Lázár János az apátfalvi sportcsarnokban tett látogatásán készült videójában. A térség országgyűlési képviselője arról is tájékozódott a polgármesternél, hogy a fenntartás nem ró-e túl nagy költséget az önkormányzatra.

A testületi ülésen arról is beszélt Lázár János, hogy a települések fejlesztéséhez mindig szükség lesz állami forrásra, Apátfalvának 55 millió forintos adóbevétele van évente, ehhez képest 1,3 milliárd forint támogatást kapott 2014 óta. A fejlesztési igény tehát mindig jóval magasabb lesz, mint a helyi adóbevételek.

A térség országgyűlési képviselője a romániai települések magyar lakosságával való együttműködést is magasabb szintre helyezné, ami akár a csökkenő gyermekszámú iskolának is jót tehet.

– Arad környékén meg kell nézni, hogy mennyi iskola van egy magyar faluban, ahol még vannak magyarok, és onnan áthozni ide a gyerekeket iskolába. Fel kell mérni. Itt vannak a polgármester hölgyek és urak, ha megkérdezném, hogy mondja meg a román oldalon, innen 10 kilométerre hányan laknak a faluban, kik laknak a faluban, románok vagy magyarok, fogalmuk sincs. Ezt nem felróvom, csak a gondolkodás nincs abba az irányba kiterjesztve. – fogalmazott a testületi ülésen Lázár János.