Makói macskamentés, Orbán el nem ismert igazsága, a szépségkirálynő-jelölt trükkös telefonsztorija, Tóth Gabi sejtelmes üzenete. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Elsősegély

Különleges négylábú vendég.

Személyesen kért segítséget a napokban a Delmagyar.hu makói szerkesztőségünkben egy elveszett macska: megkeresték a gazdáját, és amíg érte tudott jönni, vendégül is látták Cirmit.

„A szerkesztőség különleges vendége azonnal parizert és friss vizet kapott – mindkettőnek szemmel láthatóan örült. Az elsősegélyt jelentő étkezést követően fotó készült róla, amit megosztottunk a Facebookon, hogy ha látja a gazdája, hazavihesse. Nem sokkal később jelentkezett is az egyébként a makói könyvtárban dolgozó Kovács Ildikó, azt gyanítva, hogy a macska az ő egy héttel korábban elveszett Cirmijük. Miután néhány újabb fotó készült róla, és az is kiderült, hogy hallgat a névre, már biztos volt, hogy ő az.”

Vendégül láttuk, majd hazajuttattuk Cirmit – Maga az elveszett macska kérte makói irodánk segítségét

De jó, hogy megvagy! – ölelte magához Cirmit, a 8 hónapos félperzsa lánycicát makói szerkesztőségünkben gazdája, Kovács Ildikó kedden délelőtt, miután megköszönte, hogy viszontláthatja. A cirmos nem mindennapi módon, személyesen kért segítséget lapunktól, miután elveszett: múlt csütörtökön a nyitott ajtón keresztül egyszerűen besétált az irodába. Nyomban látszott a küllemén, hogy nem kóbor állat.

Akta

Orbán igazsága.

Izgalmas kérdéseket vet fel a német koalíciós megegyezés a migráció kezeléséről – elemez a Magyar Hírlap Online-nak Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

„Magyarországot az elmúlt években számtalanszor érte kritika a migrációs politikája, és ezen belül is kifejezetten a tranzitzónás eljárás bevezetése miatt. Az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárás jelenleg is folyamatban van az ügyben. Kíváncsian várom, hogy a Juncker-féle testület Németország ellen is megindítja-e az eljárást, vagy esetleg megszünteti-e a vonatkozó magyar aktát. Mindenesetre teljesen világos, hogy a magyar módszer egész Európában terjed. Azért túl optimisták ne legyünk, Brüsszelben egyhamar nem fogják beismerni, hogy végig Orbán Viktornak volt igaza.”

Brüsszelben nem fogják beismerni, hogy Orbánnak volt igaza – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ igazgatója

Távolról sem szűntek meg a migrációról kötött megoldással Angela Merkel német kancellár gondjai – hangsúlyozta lapunknak Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. – Mit jelent a gyakorlatban a rövid megállapodás, amit Merkel és Horst Seehofer belügyminiszter kötött a migráció kezeléséről? Megvalósítható tervekről van szó?

Csend

Tóth Gabi cáfolata.

Sokan azt hitték, hogy véget ért Krausz Gábor és Tóth Gabi kapcsolata, az énekesnő most nekik üzent – írja az Origo.hu.

„Tóth Gabi mostanában nem tett közzé közös képeket, így sokakban felmerült, hogy nincs minden rendben új párjával, a Séfek séféből ismert Krausz Gáborral. Most egy friss közös fotóval cáfolta a rosszindulatú pletykákat, és üzent is pár sort. ‘Igazán sajnáljuk, nagy a csend körülöttünk, mert nekünk így jó’ – írta a képhez.”

Tóth Gabi elárulta, együtt vannak-e Krausz Gáborral

Kapcsolatuk elején rengeteg képet posztoltak, az elmúlt időben viszont nagy a csend körülöttük, ezért sokan azt hitték, hogy véget ért Krausz Gábor és Tóth Gabi kapcsolata. Az énekesnő most nekik üzent. Tóth Gabi mostanában nem tett közzé közös képeket, így sokakban felmerült, hogy nincs minden rendben új párjával, a Séfek séféből ismert Krausz Gáborral.

Vacsora

Trükkös telefonsztori.

A Magyarország Szépe egyik esélyes versenyzője, Noll Petra másfél éve él együtt húsz évvel idősebb párjával, Heincz Gábor Bigával – mutatja be a Lokál Online.

„Egy üzletben dolgoztam, ahová elég sokat járt be, és mindig nagyon kedves, udvarias volt velem. Egy alkalommal a próbafülkében hagyta a telefonját, amit megtaláltam. Visszaadtam neki, és még aznap este elhívott egy koncertjére, amire végül nem tudtam elmenni. A történetünk ezzel azonban nem ért véget, elhívott vacsorázni, és én örömmel mondtam neki igent. Az első perctől fogva éreztem, hogy ebből valami komoly lesz, és így is lett, hiszen már másfél éve vele élek. Úgy érzem, hogy a húsz év korkülönbség ellenére is megtaláltam azt az embert, aki mellett szeretném leélni az életem – árulta el a szépségkirálynő-jelölt.”

Tragikusan vesztette el szerelmét a királynőjelölt

A Magyarország Szépe egyik esélyes versenyzője, Noll Petra másfél éve él együtt húsz évvel idősebb párjával, Heincz Gábor Bigával. A királynőjelölt először a Lokálnak mesélt szerelmi életéről és a tragédiáról, amikor 15 évesen agyvérzésben elhunyt akkori kedvese. – Szinte még gyerek voltam, amikor elhunyt a szerelmem, akivel az eset előtt közel egy évig voltunk együtt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest