Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Fecskelakásokat alakítanak ki a Fűrész utcában, Makó és Maroslele kiáll a minőségi útfelújításért, Románia közelségéből csak profitálhat Apátfalva, megérkeztek a dinoszauruszok Szegedre – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A makói testület nemrégiben döntött a fecskelakás koncepcióról, amelynek fő célja a fiatalok elhelyezése garzonházakban: a Fűrész utca 28. szám alatt is újabb lakhelyeket alakítanak ki. A lakótelepen élők is kérhetnek lomtalanítást, Czirbus Gábor alpolgármester egy sajtótájékoztató keretében azt is kiemelte: a szelektív hulladékgyűjtés jól működik a városban, azonban kevesen igényeltek komposztáló edényeztet.

Makó és Maroslele is maximálisan kiáll a minőségi útfelújítás mellett, és erre kérték a megyei igazgatóságot is egy tárgyalás során, hiszen harminc éve várták a 4414. számú út felújítását. Apátfalva testületi ülésén is részt vett a térség országgyűlési képviselője, az egyeztetésen Lázár János azt javasolta, mérjék fel Románia mekkora felvevő piacot jelenthet. Magyarcsanád tovább gondolta a közmunkaprogramot: többek között a hulladékfeldolgozásban és járdaprogramban is dolgoznak az önkormányzat alapította nonprofit cég emberei.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb-magyar kettős állampolgár férfival szemben, aki újév napján megölte szintén vajdasági barátnőjét Szegeden. Nem mindennapi módon zaklatta volt élettársát egy mezőkeresztesi férfi: bosszúból visszérkenőcsöt, mosógépet és több nagy értékű csomagot rendelt neki a nevében.

Szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk Mozgalom: már megindult a szervezet bejegyzési eljárása a bíróságon. Megújul az 500 forintos bankjegy: mutatjuk, hogyan fog kinézni! Megérkeztek a dinoszauruszok Szegedre, a tárlat a Móra Ferenc Múzeumba egészen a tengerentúlról érkezett. A kiállítás július közepén nyílik majd.

A mai napot pedig Rag’n’Bone Man dalával indítjuk!

One Response

  1. Tisztelt szerkesztőség, nem lehetne a minden reggel megjelenő tulipánok helyett legközelebb más fotót betenni? A tulipánok már rég elvirágoztak, s Makónak vannak terei helyette, melyeket szívesebben nézegetnénk.

Comments are closed.