A Deák Ferenc utca és a könyvtár körül több mint 350 új parkolóhelyet hoznak létre. A beruházással jól haladnak, várhatóan a jövő hétre elkészül az a nagy parkoló is, így a piacra érkezők kényelmesebben tudják lerakni járműveiket.

A város több mint 13 milliárd forint állami támogatást kapott Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásnak köszönhetően. Ebből valósulhat meg több beruházás Makón, többek között a könyvtár és a hozzá tartozó tér rehabilitáció is. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a projektek fontosak a város jövőjének szempontjából, hiszen kulturális, turizmus és gazdaságélénkítően hat majd Makóra.

Czirbus Gábor alpolgármester kiemelte: a Deák Ferenc utca és a Csanád vezér tér egy része is megérett a fejlődésre. Mint kiderült, nagy igény az új parkolóhelyek létesítése, ezért a beruházás során a piaccal szembeni nagy parkolóplacc megújul, illetve 352 új parkolót alakítanak ki a belvárosban – ebből 72 akadálymentesített lesz. Az alpolgármester hozzátette, a nagy parkoló már a jövőhét végére el is készülhet.

Továbbá kérés volt újabb kerékpártárolók telepítése a piachoz, amellyel egyszerre kerékpárutat is alakítanak ki: ennek már jól látszódik a nyomvonala is. A járda szélesebb lett, mint egykor. A legutolsó munka az utak elkészítése lesz. A Deák Ferenc utca a Vásárhelyi utcáig aszfaltréteget kap, a könyvtár irányában pedig térköves burkolatot alakítanak ki. Továbbá a Pulitzer sétány és a Rudnay utca is új felületet kap.  A zöldterületek karbantartása a végső fázis lesz: például a piaccal szemben szökőkutat alakítanak ki, a hiányzó fákat pótolni fogják.

Gilicze Ferenc, az Építészmester Zrt. műszaki igazgatója türelmet kért a lakosságtól. Mint elmondta, a közműépítési munka 95 százalékban elkészült, most már a burkolatépítésre fektetik a hangsúlyt. A kerékpárútban még vannak villanypóznák, de nem sokáig, hiszen a vezetékeket a földben vezetik el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest