Kiemelt hírek Színes

16 ezer ember előtt táncolt a Forgatós

Hatalmas sikert aratott a Forgatós Táncegyüttes a budapesti Hősök terén nemrégiben. A makói táncosok a Trianon rockoperában működtek közre. Felejthetetlen élményt szereztek a résztvevők: kétszer 8 ezer ember előtt léptek fel a főváros szívében.

Közel 80 táncossal vett részt a Forgatós Táncegyüttes a Trianon című rockoperában, amelynek a Hősök tere adott otthont. Doktor László, a makóiak művészeti vezetője elmondta, ők adták a fellépők gerincét a 200 fős produkcióhoz. Koltay Gábor, az előadás rendezője Doktor Lászlót kérte fel koreográfusnak, így ő volt az, aki betanította a táncosokat. A hatalmas munkában mórahalmi, dunaújvárosi, törökszentmiklósi, szegvári, szerencsi, rácalmási és csíkszeredai táncegyüttesek vettek részt. Doktor-Bagaméri Andrea, a Forgatós Táncegyüttes asszisztense elmondta, hatalmas nagy családdal váltak a táncosok és a színészek is.

Forgács Gábor, Köblös Tamás és Lipták Fedóra is egy véleményen voltak: egy maradandó élménnyel gazdagodtak a Trianon által. A Forgatós legifjabb táncosai két alkalommal 8 ezer ember előtt léptek fel, illetve felvétel is készült, így nemsokára még több ember nézheti vissza a táncukat.

Doktor László a Trianont sokkal jobban át tudja érezni: nagyszülei Mérából származnak, így sokat kérdezett és beszéltek erről a témáról. Továbbá horgosi táncosai is vannak a Forgatósnak, akik testközelből élték meg a közel 100 évvel ezelőtti eseményeket.