Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Makó és Maroslele kiáll a minőségi útfelújításért

A délelőtt folyamán Czirbus Gábor alpolgármester és Martonosi György, Maroslele polgármestere a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóságával tárgyalt a 4414. számú út felújításáról. A két település maximálisan kiáll a minőségi útfelújítás mellett, és erre kérték a megyei igazgatóságot is.

Harminc éve várták a 4414. számú út felújítását – vagyis a Makót és Maroslelét összekötő út -, azonban idáig több fejtörést okoz, mint örömet. Egy sajtótájékoztató keretén belül kiderült, hogy sok a panasz a félig kész útszakaszra is. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Martonosi György polgármestert pedig arra kérte, jelenlegi állapotában ne vegyék át az utat, mivel újabb 3 évtizedig biztosan nem lesz ekkora beruházás ezen a részen. 

Czirbus Gábor alpolgármester ma arról számolt be Facebook-oldalán, hogy Maroslele polgármesterével közösen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóságával tárgyalt. 

– Felkértük a megrendelőt (Magyar Közút Nonprofit Zrt.), hogy a műszaki átadás-átvételnél legyenek figyelemmel az út kifogásolhatatlan minőségére – írta bejegyzésében az alpolgármester.