Hírek Kiemelt hírek Makó

Fecskelakásokat alakítanak ki a Fűrész utca 28. szám alatt

A makói testület nemrégiben döntött a fecskelakás koncepcióról, amelynek fő célja a fiatalok elhelyezése garzonházakban. Jelenleg az önkormányzat a Kőrösi Csoma Sándor utcában ad bérbe fecskelakást, illetve a közeljövőben a Fűrész utca 28. szám alatt is újabb lakhelyeket alakítanak ki.

A makói önkormányzat még 2015-ben döntött Bérlakás Koncepciójáról, amelynek keretén belül felmérték az önkormányzati lakásállományt. Ebből kiderült, hogy rendkívül rossz műszaki állapotban voltak, a karbantartásra és a felújításra sem fordítottak figyelmet és anyagi forrást. Most a Fecskelakás koncepciót dolgozta ki és fogadta el a grémium a júniusi testületi ülésükön. A terv nagy hangsúlyt fektet a fiatalok garzonházba való elhelyezésére. Ezért is újítják fel a Fűrész utca 28. szám alatt található önkormányzati bérlakásokat. Ahogy Kruzslicz-Bodnár Gréta, az Innovációs és Városfejlesztési Iroda irodavezető-helyettese elmondta, négy lakóhelyet korszerűsítenek.

– Jelenleg ezek a lakások nagyon rossz műszaki állapotban vannak, így teljes felújításra kerül sor. A villany- és fűtésrendszer majdnem újra ki kell alakítani, de burkolatcsere és festés is megtörténik majd. Egy nagyon szép és korszerű lakások lesznek majd – tette hozzá az irodavezető-helyettes. A fecskelakások bérlésének feltételeire még további egyeztetésre van szükség, azonban a helyi rendelet tartalmaz erre vonatkozó szabályokat.

navigate_before
navigate_next

Toldi János képviselő elmondta, minden olyan kezdeményezés fontos, amellyel adni tudnak a fiataloknak és a családoknak. A képviselő körzetében kialakított fecskelakásokba várhatóan az év végén már költözhető állapotban lesznek.