60 millió forintos belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően épült a maroslelei polgármesteri hivatal mellé egy új épületszárny, amelyben a rendőrség, a takarékszövetkezet és egy bankautomata is helyet kap. A munkálatok a végére értek, lassan költözhető állapotban lesz az ingatlan.

Több beruházás is megvalósult Maroslelén az elmúlt időszakban: többek között belvízelvezető árkokat újítottak fel, a könyvtár épülete is teljes renováláson esett át, illetve jelenleg a polgármesteri hivatalon dolgoznak a szakemberek. Továbbá egy új épületszárnyat is építettek a hivatal mellé.

A beruházás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Belügyminisztérium és Lázár János, a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően valósulhatott meg. A 60 millió forintos támogatásból egy olyan komplex épületet húztak fel, amelyben helyet kap a rendőrség és a takarékszövetkezet is. Martonosi György polgármester elmondta, már kulcsra kész állapotban van az az épületrész, ahová a körzeti megbízott kerül. A takarékszövetkezetnek felajánlott rész szerkezetkész, de a belső dizájn kialakítása és a berendezés a takarék dolga lesz – körülbelül még két hónap, mire teljesen elkészül. A régen várt bankautomata is itt kap majd helyet.

A polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat jelképes 100 forint névértéken megvásárolta azt az épületet, amelyet jelenleg a takarékszövetkezet használ. A Szabadság tér 10. szám alatti ingatlan felhasználásra is van már ötlete a településnek.

– A testületi ülésen elfogadtunk egy EPOF-os pályázatot, amelynek működési feltételéhez biztosítanunk kell egy projektirodát. A 30 hónapos kifutásai idő után várhatóan civil szervezetek kapnak helyet ebben az épületben – fogalmazott Martonosi György.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest