Három család költözött a Vásárhelyi utca 37-be, az egykori tornaterem helyére, amelyet az önkormányzat bérlakásokká alakított.

Farkas Éva Erzsébet polgármester az átadás előtt elmondta: 2015-ben kezdték meg az önkormányzati bérlakások felülvizsgálatát, ennek köszönhetően évről-évre egyre több bérlakást tudnak felújítani. A hétfő délelőtt átadott három bérlakásra 65-en pályáztak, kialakítása 15 millió forintba került. Kettő a közfoglalkoztatási programban résztvevők, a legnagyobb, harmadik lakás pedig a Center Kft.-nek köszönhetően készült el. A polgármester kiemelte: a fecskelakás program bővítésével és az ingyenes telkek osztásával is szeretnék segíteni a fiatalokat, illetve azokat, akik szeretnének Makón maradni és letelepedni.

Kádár József üdvözölte az új lakókat, továbbá arra kérte őket, hogy viseljék úgy gondjukat a lakásoknak és az udvarnak, mintha a saját lakásuk lenne.

– Nagyon örülök, hogy ide költöznek, és hogy ez az épület is végre egy olyan felújítást kapott, ami nagyon szép és megfelelő arra, hogy a családok itt éljék a mindennapjaikat – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A legnagyobb, 93-as négyzetméteres lakásba az ötfős Török család költözhetett be. A családnak nagyon nagy segítség ez a lehetőség, hiszen itt jóval kedvezőbb áron lakhatnak az eddigihez képest. A családanya, Szalkai Éva elmondta: nagyon gyorsan ment a lakás intézése, az önkormányzat nagyon segítőkész volt és teljes körű tájékoztatást adtak mindenről. Lányaik ráadásul a Szikszaiba járnak, így nem is kell messzire menniük; Vivien tizenkét éves, Maja nyolc, a legkisebb, Csenge pedig három – a kulcsot viszont ő maga vette át Farkas Éva Erzsébet polgármestertől, aminek nagyon örült.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest