Lopakodó kvótaveszély, feldarabolt Jobbik, Brazília magyar világsztárja, kenyérre kent Görbicz Anita. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Törésvonal

Napirenden a kvótaveszély.

Megmaradt a törésvonal a bevándorlás kapcsán, a „józan ész időt nyert”, de a Soros-hálózat napirenden akarja tartani a migránsbetelepítés ügyét – elemez a Magyar Hírlap Online-on Kiszelly Zoltán politológus.

„Kétségtelen, a külső határvédelem terén egyértelmű győzelmet aratott a magyar út, ám Merkeléknek ez csupán az első lépés. Mi helyben segítenénk, a bevándorláspártiak továbbra is betelepítésben és elosztásban gondolkodnak, fejtegette. Nem lesz könnyű a zárt menedékkérő táborok, az úgynevezett hotspotok kialakítása sem, ami további konfliktusokhoz vezethet, ahogy a visszatoloncolások kivitelezése is nehézséget jelent. Számos kérdésre tehát nincs még válasz. Kétségtelen a kvóta ellenfelei jelen állás szerint többen vannak, ám a Soros-hálózat láthatóan napirenden akarja tartani a kérdést.”

Győzött a józan ész, de marad a kvótaveszély

Eső előtt köpönyeg – fogalmazott a jövő évi költségvetés kapcsán lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, akivel értékeltük a múlt heti uniós csúcsot és a hazai ellenzék helyzetét is. A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el.

Szakadék

Darabokban a Jobbik.

Az önkormányzatokba, megyei közgyűlésbe bekerült jobbikos 13 százaléka hagyta el a pártot az utóbbi időben, és a Népszava Online szerint Novák Előd is egyre lelkesebben vesz részt a Mi Hazánk mozgalom szervezésében.

„A Jobbik elnöksége azonban nem hagyott számukra más megoldást – utalt rá Novák Előd, hogy a közreműködésével létrehozott platformot a Jobbik vezetői illegitimnek minősítették, Toroczkait kizárták a pártból, Dúrót pedig a parlamenti frakcióból. ‘Belelöktek minket a szakadékba, de úgy látszik, sikerült átjutnunk a másik oldalra’ – konstatálta.”

A falvakban fájhat leginkább a Jobbiknak a pártszakadás

Az önkormányzatokba, megyei közgyűlésbe bekerült jobbikos 13 százaléka hagyta el a pártot az utóbbi időben, vezetői mégsem aggódnak. „Visszanyertem a lelkesedésemet” – jelentette ki Novák Előd, akit arról kérdeztünk, miért vállal szerepet a Jobbikból kizárt Toroczkai László ásotthalmi polgármester pártja, a Mi Hazánk Mozgalom szervezésében.

Büszkeség

Vivien, a világsztár.

Egy csapásra csillag lett a Brazíliában élő Vajda Vivien, a többszörös ugróköteles világbajnok az America’s Got Talent műsorában nyűgözte le a zsűritagokat – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Sajnos korábban nem sikerült szponzort szerezni Magyarországon, de a brazil származású anyukám talált nekem Brazíliában. Ezért volt, hogy az első vb után brazilként indultam a versenyeken, de szeretnék újra magyarként bizonyítani. Ahányszor külföldre megyek, mindig hozzáteszem, hogy magyar vagyok, szeretem és büszke vagyok a hazámra. Most végeztem az egyetem nemzetközi kereskedelem szakán, és szeretnék hazaköltözni.”

Világsztárként ünneplik Vivient

Egy csapásra világsztár lett a Brazíliában élő Vajda Vivien. A többszörös ugróköteles világbajnok az America’s Got Talent műsorában nyűgözte le a zsűritagokat. A sikerig azonban nehéz út vezetett: sokszor csúfolták, de ma már erősebb, mint valaha, és minden vágya, hogy újra Magyarországon élhessen.

Türelem

Kenyérre kenve.

Kistestvért szeretne gyermekének Görbicz Anita, a válogatottságtól visszavonuló klasszis kézilabdázó – erről ír a Blikk Online.

„Próbálunk családként, hármasban sokat együtt lenni, ez fontos nekünk. Ottó szereti, ha otthon vagyok. Mindig mondom is, hogy a férfiak keveset tudnak meglenni nők nélkül – viccelődött a kézis. – Persze, én is szeretek otthon lenni, az a nyugalom helye számomra. Édesanyaként sokkal türelmesebb vagyok a civil életben és a kézilabdapályán is. Boldizsár nagyon megváltoztatott, amióta világra jött, például szinte semmi keménység sincs bennem, kenyérre lehet kenni.”

„Szeretnénk, ha Boldinak lenne egy testvére” – Magánéleti terveiről vallott Görbicz Anita

A Győri Audi ETO négyszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázója elárulta, férjével, a volt válogatott labdarúgó Vincze Ottóval (43) ismét babát szeretnének. Görbicz tavaly jelentette be, hogy visszavonul, mivel szeretne több időt tölteni a családjával. Nehezen élte meg, amikor több hetes edzőtáborba indult, s kisfia, Boldizsár (3) nem értette, miért kell ennyi időt távol töltenie édesanyjától.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest