Felújítják az ENI Kálvin téri konyháját, videón az épülő könyvtár, több jogszabályváltozás lépett életbe tegnaptól, kihirdettük a hét emberét – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Farkas Éva Erzsébet polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy teljes körűen felújítanák a konyhát a Kálvin téri épületben, a pályázathoz szükséges önerőt pedig az önkormányzat biztosítja. Egyre látványosabban mutat a Makovecz Imre tervei alapján készülő új könyvtár: most ismét elkészült egy drónfelvételeket is tartalmazó videó az építkezésről. A tegnapi napon ismét kihirdettük a hét emberét: Breznyik Hanna Sárát, aki nemrégiben vehette át a Gyémánthíd-díjat.

A mai napig horgol és varr Katica mama: Sipos Imrénét nemrégiben köszöntötte 90. születésnapja alkalmából a magyarcsanádi önkormányzat. Rekordszámú sárkányhajós veszi birtokba a szegedi vizeket: július 17. és 20. között mintegy 5 ezer versenyző száll vízre a Maty-éri pályán.

Több jogszabályváltozás lépett életbe tegnaptól: drágul a fővárosi taxizás, hatályba lép az új büntetőeljárási törvény, s mostantól ingyen tehetik le a KRESZ-vizsgát a 20 éven aluliak. Nemcsak a jogszabályokra, az utakon is érdemes lesz figyelni: az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében, többek között Csongrád megyében is.

A kormány azon dolgozik, hogy folytatni tudja az egészségügyben dolgozók béremelését, a kórházakat pedig 700 milliárd forintból fejleszti a következő években – írta vasárnapi közleményében az EMMI egészségügyért felelős államtitkársága. Prés alatt a Jobbik – behajtják a bírságot a megbüntetett pártokon. Ráadásul a Jobbik addig nem juthat közpénzhez, amíg a levonás nem fedezi a büntetést.

A mai napot pedig Avicii dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest