Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói öregdiákok meglepetése, a gyülekezés egyensúlya, világhálós kamudoktorok, Madár házi hancúrozása. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Titok

Makói öregdiákok meglepetése.

Száz kilométeres utat tettek meg egy bő fél évszázaddal ezelőtti általános iskolás osztály tagjai a napokban Makóról, hogy köszöntsék egykori osztályfőnöküket, aki 80 éves lett – írja a Delmagyar.hu.

„A rendkívüli meglepetést az egykori osztályból Rédai Istvánné szervezte meg. Mint mondta, egy éve készültek rá, és a legnehezebb az volt, hogy az ünnepelt előtt titokban tartsák. Ez egészen a látogatás előtti utolsó napig sikerült is – akkor a tanár úr párja kénytelen volt bevallani, hogy különleges vendégeket várnak, ő ugyanis erősködött, hogy a hétvégén utazzanak el pihenni, kikapcsolódni. Takács Győző egyébként joggal érezte úgy, hogy jár neki egy kis szabadság, ugyanis annak ellenére, hogy 80 esztendős, még most is tanít – ezekben a napokban érettségiztet.”

Születésnapi köszöntés különleges vendégekkel: verssel, dallal és saját készítésű albummal lepték meg osztályfőnöküket

Nem találtam a szavakat a meghatottságtól. Ilyen meglepetésben talán még soha életemben nem volt részem – mondta a 80 esztendős, jelenleg Mezőtúron élő művész-tanár, Takács Győző, akit születésnapján meglátogatott az első osztálya. A tanár úr fiatal pedagógusként Makón kezdte a pályáját; egy műalkotása ebből az időből mindmáig látható a Juhász Gyula iskola falán.

Gumibot

A gyülekezés egyensúlya.

A jogszabályi változtatások csupán az eddigi anomáliákat rendezik, továbbra is kimondja a törvény, hogy mindenkinek joga van békésen, másokkal közösen tüntetést szervezni – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Deák Dániel elemző kijelentette, a magyar hatóságok az elmúlt években a nyugat-európai országok számára is példaértékű módon bonyolították le, illetve biztosították az utcai demonstrációkat. Míg hazánkban akár a több tízezres kormányellenes tiltakozások is mindenféle rendőri túlkapás nélkül zajlanak, addig például Franciaországban rendszeresen gumibotokkal és vízágyúkkal verik szét a megmozdulásokat. Rámutatott egyúttal arra: fontos alapelv, hogy a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével. Ennek érvényesítése érdekében szükséges volt korrigálni a gyülekezési jogról szóló rendelkezéseket, ugyanakkor a mostani változtatások egyáltalán nem csorbítják az állampolgárok jogait, csupán megteremtik a különböző alapjogok közötti egyensúlyt.”

Új gyülekezési szabályok, ellenzéki hisztériakeltés

Németország egyes tartományaiban sem vasárnap, sem ünnepnapokon nem rendezhetnek utcai tiltakozásokat, mások nyugalmának védelme érdekében. Mégsem beszélhetünk arról, hogy ott ne lenne demokrácia, vagy súlyosan korlátoznák az emberi jogokat – mutatott rá Deák Dániel az új gyülekezési törvény miatti tiltakozás kapcsán.

Kamudoktor

A világháló veszélyei.

A szülők több mint fele a közösségi médiából és internetes oldalakról tájékozódik, ha gyermeke egészségéről van szó, a gyermekgyógyászok szerint ez roppant veszélyes – írja a Hirado.hu.

„Szakemberek szerint csupán a közösségi oldalakon olvasott véleményekre veszélyes támaszkodni, hiszen, amelyik gyógymód az egyik gyermeknél hatásosnak bizonyult, még hasonló panaszok esetén sem biztos, hogy egy másiknál használható. Probléma az is, hogy a szülők általában a saját álláspontjukhoz hasonló véleményt keresnek a világhálón.”

Az interneten lévő tévinformációkra hívták fel a figyelmet gyermekgyógyászok

A szülők több mint fele a közösségi médiából és internetes oldalakról tájékozódik, ha gyermeke egészségéről van szó – ez derül ki egy friss felmérésből. A gyermekgyógyászatban dolgozó szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy csupán a világhálóról tájékozódni, – szakember megkérdezése nélkül – olykor veszélyes is lehet.

Hancúr

Madár menetei.

Imádja a családját Erdei Zsolt, aki bár a ringben kemény pofonokat kapott, a legnagyobb kihívásnak mégis három gyermeke nevelését tartja – derül ki a Blikk Online interjújából.

„Igazság szerint ahol három gyermek hancúrozik, ott már elférne egy negyedik is, de ez nem ilyen egyszerű. A páromat, Rékát nagyon megviselte, hogy mindkét közös gyerekünk idő előtt jött világra, ezért sokat küzdöttünk az első hónapokban. Ő már nem szeretné kitenni magát még egy ilyen helyzetnek, amit megértek és tiszteletben tartok.”

Erdei Zsolt: Az apaság keményebb a boksznál

A Madár becenevű egykori profi ökölvívó ma már a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökeként dolgozik és mellette lelkiismeretes családapa is. A Vasárnapi Blikknek arról is mesélt, bár a ringben kemény pofonokat kapott, a legnagyobb kihívás mégis három gyermekének nevelése. Mondhatjuk, hogy élete nehéz szakaszán van túl?