Hírek Kiemelt hírek Sport

Hagyományt szeretnének teremteni a Rotunda Sportnapból

Családi vetélkedővel, foci- és asztalitenisz kupával is készültek a Rotunda Sportnap alkalmából Kiszomboron: a program egy pályázat keretein belül valósul meg, de hagyományt szeretnének belőle teremteni.

– A mai napi rendezvényünk része egy EFOP-os pályázatnak, ami az egyházak közösségfejlesztő szerepét szeretné erősíteni. Számos programot szervezünk minden évben, a projekt három évig tart, ez az első ilyen sportnapunk a kiszombori plébánia szervezésében, hagyományteremtő jelleggel – mondta el Gulyás Attila. A pályázat szakmai koordinátora kiemelte: a pályázatban hangsúlyozottan szeretnék megszólítani, és ezekre az eseményekre invitálni a hátrányos helyzetű lakosokat is, hogy bekapcsolódhassanak a közösségi életbe.

navigate_before
navigate_next

A programok már egészen kilenc órától elkezdődtek: családi vetélkedő és sorversenyen próbálhatták ki magukat kicsik és nagyok Kiszombor sportpályáján. Összesen tíz állomás, többek között pókjárás, dekázás és kapura rúgás is várta a résztvevőket.

Ezt követően apa-fia gálafoci vette kezdetét, az eredményhirdetés után pedig ebéd várta az éhes sportolókat. A marhapörköltről Miklovicz Szilveszter gondoskodott. Mint elmondta: gyakran szokott főzni rendezvényeken, volt, hogy 150 emberre is főzött, a mai napon pedig 23 kiló húsból készül a marhapörkölt.

A délutáni programhoz pedig még nem késő csatlakozni: négy órától veszi kezdetét a focikupa a sportpályán, a sportcsarnokban pedig asztalitenisz kupát tartanak.