Kiemelt hírek Színes Térség

Első alkalommal rendeztek Pörköltfesztivált Csanádpalotán

A Román Nemzetiségi Önkormányzat felhívására 30 csapat jelentkezett, Romániából és Szerbiából is érkeztek vendégek. A tervek szerint nem utoljára rendezett ilyen fesztivált a település.

A Pörköltfesztivál elsődleges célja az volt, hogy a településen élők ismerjék meg a román nemzetiségű lakosság kultúráját, hagyományait, gasztronómiáját, emellett a román nemzetiségű lakosság az anyaországgal is ápolta kapcsolatait.

Romániából Zsombolyáról, és Nagylakról, valamint a szerbiai Padéról is érkeztek vendégek, összesen 30 csapat jelentkezett a felhívásra. A nap természetesen jellemzően a különféle pörköltekről szólt, de román nemzetiségi ételeket, így puliszkát, és micset is lehetett kóstolni. A hagyományteremtő rendezvényhez gratulált a térség országgyűlési képviselője is.

– Az ilyen hagyományok, rendezvények, alkalmat nyújtanak egymás jobb megismerésére, és egy pillanatra mindenki maga mögött tudja hagyni a hétköznapokat. Emellett lehetőség nyílik egymás értékeinek, a különböző nemzetiségek szokásának megismerésére is, ezzel erősítve az itt élők közötti kapcsolatokat és a közösséget. – fogalmazott Lázár János üzenetében, amelyet Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester olvasott fel a résztvevőknek.

navigate_before
navigate_next