Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A rossz idő sem vette el a fürdőzők jókedvét

Bár az eső nem kedvezett a szabadtéri koncertnek, a Jazz Times így is elhozta az európai jazz és a Django-életérzést a fürdők fürdőjébe.

A Django party ebben az esetben nem Tarantino filmjére, hanem Django Renhardt-ra utal, a jazz-gitárosra, aki megújította a műfajt, és az európai jazz kiemelkedő alakja volt a XX. században. A Jazz Times tagjai ebből adtak ízelítőt a fürdőzőknek, standard jazz-el keverve. Az amerikaival ellentétben itt a dobok és a fúvós hangszerek helyett nagyobb teret kap a gitár és a vonós hangszerek.

navigate_before
navigate_next

– Adogatjuk át a szólót egymásnak, átvesszük a ritmust. Vannak benne sémák, de az improvizatív dolgok mindig jelen vannak, soha nem lesz egy egyforma egyik műsorunk sem  – mondta el Raffai János, a zenekar tagja.

A négytagú formációt régi zenészek, muzsikusok alkotják, akik különböző zenekarokban is zenélnek, a Jazz Times nem egészen egy éve alakult. A három gitárral és egy basszusgitárral működő zenekar most először lépett fel a fürdőben. A közönség a fürdő széléről figyelte az együttest, mások közelebbről is megnézték a formáció improvizatív, elmélyült játékát.