Hírek Kiemelt hírek Makó

Összefogással hozzák rendbe a vihar által tönkretett sírokat

A június hatodikai vihar során harminc síremlék sérült meg a római katolikus temetőben, közülük tizenegy súlyosabban. Az összefogásnak köszönhetően kárpótolni tudják a károsultakat.

A károk kapcsán a Makó-Belvárosi Szent István Király Plébánia az önkormányzathoz fordult, a tizenegy jelentős kárt szenvedett sírhelyek tulajdonosai pedig írásban keresték meg a polgármestert, segítséget kérve a helyreállítás költségeinek támogatásához.

– Önkormányzatunk a hivatal megbízott jogászának állásfoglalását figyelembe véve, támogatás jogcímen 25 százalékban járul hozzá a költségekhez. Ezzel párhuzamosan felkerestük azokat az érintett érdekképviseleti szereplőket is, akik a temető üzemeltetésében, fenntartásában jelen vannak, így kéréssel fordultunk a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez és a Rekviem Kft-hez, hogy ugyanekkora mértékben ajánlják fel segítségüket. – írta Farkas Éva Erzsébet Facebook-oldalán. A polgármester hozzátette: a sírhelyek tulajdonosainak a költségek tekintetében szintén 25 százalékban kell kivenniük a részüket.

 

Borítókép: Facebook / Farkas Éva Erzsébet