Hírek Kiemelt hírek Makó

Három sportolót és egy rendezvényt támogat a város

3 millió 400 ezer forint vissza nem térítendő támogatásról döntött a makói grémium az e havi testületi ülésen. Gruber Kornél uszonyos- és búvárúszó, Kerekes Éva hegymászó, Loós Dominik kick-boxos és a Makói Magán Zeneiskola kap pénzbeli segítséget.

A júniusi testületi ülésen vissza nem térítendő támogatásról is döntött a makói testület. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, több egyéni kérelem érkezett be, főleg sporttevékenység elősegítés céljából. A grémium egyhangúan megszavazta a támogatási beadványokat.

A 20 éves Gruber Kornélt 100 ezer forinttal támogatja a városvezetés: az uszonyos- és búvárúszó a belgrádi Felnőtt Világbajnokság utazásához szeretné felhasználni az összeget, ahová a felnőtt nemzeti válogatott tagjaként elért eredményéivel és a májusi országos bajnokságon úszott eredményével kvalifikálta magát. Ez a verseny az első állomása a 2021-es Világjátékokra, amely az amerikai Birminghamben lesz.

Kerekes Éva hegymászó külföldi expedícióját 200 ezer forinttal segítik meg. A hegymászó szeptember 1. és október 15. között szeretné megmászni a Föld nyolcadik legmagasabb hegyét, a Himalája hegyvonulatában megtalálható 8168 méter magas Manaszlut. Az országból ketten készülnek a csúcstámadásra, és ha sikeresen véghez viszik, ők lehetnek az első magyar nők, akik a hegy csúcsára állhatnak.

Loós Dominik 2018-ban tagja lett a Magyar Utánpótlás Kick-boksz válogatottnak, így idén Olaszországban nemcsak a sportágat, hanem a várost is képviseli. A versenyre való felkészülés, a szállás és az utazás komoly anyagi terhet ró a családra, ezért kértek segítséget a várostól.  Erre a célra 100 ezer forintot szavazott meg a grémium.

A Makói Magán Zeneiskola 25. jubileumi tanévét kezdi meg. Ez alkalomból augusztus 17. és 20. között Fúvószenekari Világkonferenciát szervez. A rendezvény összköltsége 10 millió forint, ehhez a város 3 millió forintos támogatást nyújt. A négynapos program során 20 fúvószenekari csoport látogat Makóra, akik a fellépések mellett konferenciákat is tartanak majd.