Kiemelt hírek Makó Színes

Ha a család egy tagja változik, akkor a többi is fog

Megtelt érdeklődőkkel a makói Grand Hotel Glorius Vigadó terme június utolsó péntekén. Dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner makói előadásán az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságáról és lehetőségeiről beszélt az érdeklődőknek.

Tanulságos történetekkel gazdagított, gyakorlati tapasztalatokra épülő és hasznos gondolatokat hallhattak azok, akik részt vettek a népszerű pszichológus-tréner, dr. Kádár Annamária mai, Makón tartott előadásán. Az érzelmi intelligencia témaköre sokakat vonzott a Grand Hotel Glorius Vigadójába. – Számunkra is nagyon pozitív visszajelzés, hogy ismét egy olyan programot tudtunk meghirdetni, amely iránt nyitottak és érdeklődőek a régióban. Többen érkeztek az itt élőkön kívül a környékbeli településekről, még Szegedről is . A célunk az, hogy a jövőben olyan rendezvényközpontként is ismerjék meg a látogatóink a Vigadót, amely a családi események, esküvők mellett kiállításoknak, kulturális eseményeknek is alkalmas helyszíne– tájékoztatott Farkas Diána. A négycsillagos szálloda sales managere elárulta, mindig ügyelnek arra, hogy tartalmas és igényes alkalmakat szervezzenek. A témák kiválasztásában pedig gyakran saját tapasztalataikra is építenek. Mint mondta, a mostani előadó gondolataival és tanácsaival ő maga gyakorló anyukaként találkozott és sokat merített belőlük.

Hasonló motivációkkal érkezett barátnőjével a programra Barta Henriett is. – Minden ilyen jellegű városi rendezvényen igyekszünk részt venni. Szeretjük utána elemezni és megvitatni a hallottakat. Utána pedig megpróbáljuk beépíteni a személyes életünkbe és a családjaink mindennapjaiba azokat, amiket hasznosnak ítélünk meg – lelkesedett.

Kádár Annamária mai előadásán olyan fontos kérdésekre adott válaszokat, mint miért nem tudnak a gyerekek empatikusak lenni, típusonként miért adunk eltérő érzelmi reakciókat ugyanazokra a helyzetekre, és hogyan lehet az érzéseinket a kognitív folyamatokba beintegrálni.  – Sokáig egy elhanyagolt területe volt ez a lélektannak, de a modern elméletek felismerték az érzelmek tudatosításának, kifejezésének és megélésének fontosságát. Ennek óriási szerepe van a magánéletünkben és a munkahelyi kapcsolatainkban is – hívta fel a figyelmet a pszichológus, aki hozzátette, komoly önismereti munka és hosszú távú folyamat ennek fejlesztése. – Sokat kell gyakorolnunk, ebben gyakran a mindennapi élethelyzetek vannak segítségünkre. Jó hír, hogy minden korban elkezdhető és korlátlanul fejleszthető területről van szó – hangsúlyozta a szakember. Az előadó szerint, ha tudatosítjuk, elfogadjuk és megértjük az érzéseinket, és az empátiát részévé tesszük az életünknek, akkor azt tapasztaljuk, nem a helyzetek fognak változni, hanem a mi hozzáállásunk. Néha elég egy apró lépést tennünk és elindul a változás. És ha eljutunk odáig, hogy például jót tudunk nevetni a saját félre sikerült dolgainkon, akkor az már az érzelmi intelligenciánk fejlődését mutatja.

navigate_before
navigate_next