Hírek Kiemelt hírek Makó

Az utca is szebb lesz, ha jó a járda

Marosvári Attila körzetében a Batthyány utcában, a Károlyi Mihályban és a Kelemen Lászlóban lesz új járda. A képviselő szerint a lakosok a felújítások után jobban odafigyelnek a házak előtti terület karbantartására is.

– Közel két évtizede fordítunk a járdákra minden évben jelentős pénzeket a városban, a lakosok mindig nagyon örülnek ennek és én azt tapasztalom, ezután jobban figyelnek a környezetük rendben tartására is – mondja Marosvári Attila.

Idén minden körzetben 20 millió forintot lehet fordítani, az utca szakaszok kiválasztását az önkormányzat munkatársai és a körzet képviselője közösen felügyeli. A munkálatokat most is helyi vállalkozások végzik, az itteni utcákban például Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozó.

– Ez már a második év, hogy részt vehetünk ebben a beruházásban, a munkát két hete kezdtük, szeptemberre kész lesznek a járdák – tudtuk meg a kivitelezőtől..

Tóth-Kása Zsolt műszaki vezető elmondta, a három utcában a régi beton járdákat cserélik térkövesre.

Ebben a körzetben a közmunkaprogram keretein belül is lesz járdafelújítás, a Ráday lakótelep D lépcsőháza előtt, illetve a Verebes utcában a Kelemen László és az Új utca közti szakaszon.