Hírek Makó

Sok a kóbor eb – telt házzal működik a gyepmesteri telep

A szerdai makói testületi ülésen feljött témaként, hogy lemondott a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület elnöke. Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a gyepmesteri telep szinte állatvédői feladatokat lát el. Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint intézkedni kell az ügyben.

Ahogy már korábban is írtunk róla, lemondott a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület elnöke, így a működésüket is beszüntették, amíg nem oldódik meg az egyesület ügye. Weszelyné Véghseő Henriett Mária képviselő azt szeretné, ha valamilyen formában foglalkozna a város a kóbor kutyákkal.

Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a városi gyepmesteri telep szinte már állatvédelemmel kapcsolatos feladatokat lát el. A befogott kutyákat megpróbálják vagy visszajuttatni a gazdájukhoz, vagy ha ez nem sikerül, más állatvédő egyesületekkel közösen új tulajdonost keresni az állatoknak. Orvosi indoklás esetén altatják el a jószágokat, azonban ez ritka. Mint kiderült, júniusban idáig 126 kutyát fogtak be. Úgy véli, megszaporodtak a kóbor állatok, ez ellen kell tenni valamit. A makói gyepmesteri telep 25 férőhelyes, de most is telt ház van, rengeteg a befogott eb. Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint intézkedni kell az ügyben.

Kádár József települési képviselő ehhez a témához annyit fűzött, mindenképpen megoldást kell találni az ügyben. Emellett azt javasolta, hogy kutyafuttatókat kell létesíteni a városban, a lakótelepek környékére. Szerinte legalább három helyen kéne kialakítani ilyet – ezekhez várják a lakosság javaslatait.