Hírek Kiemelt hírek Makó

Megújul a Toldi és a Bajza utca

Összesen mintegy egy kilométernyi járda újul meg a Toldi és a Bajza utcákban az idei járdaprogram keretein belül. A munkálatok kedden indultak.

– A lakosság kérésének megfelelően határoztuk meg, hogy melyik szakaszok kerülnek felújításra. A tavalyi évben a Bajza utca volt az egyik felújított szakasz, ami nem fejeződött be, a Szemere utcáig készült el. Az idei évben így természetesnek tűnt, hogy ennek a befejezéséről lesz szó. A másik, amit nagyon sokan kértek, az a Toldi utcai szakasz. – mondta el Hadik György. Az önkormányzati képviselő továbbá kiemelte: az idei évben megtörténik az utcák pormentesítése is, ennek kapcsán pedig kéri a lakosság türelmét.

A munka most kedden indult, a két utcában összesen ezer méternyi járda újul meg, mindkét esetben az egyik oldal egy-egy szakasza. A járda 30 centiméteres tükörrel, végig hatos kővel, homokágyban, húszas szegővel, a bejáróknál pedig CKT erősítéssel lesz ellátva – tájékoztatta portálunkat Szabó István, a Szabókert Plusz Kft. ügyvezetője.

– Nagyon nagy örömmel fogadtuk a járdafelújítást, már vártuk, hogy a járdaprogram a Toldi utcát is elérje. Nagyon rossz volt az a járda, amin eddig közlekedtünk, még csodálkozok is, hogy nem volt baleset eddig – mondta el Szilágyi László.

A határidő szeptember harminc, ennél viszont hamarabb is elkészülhetnek a járdaszakaszok: folyamatos munkával másfél hónap alatt végezhetnek, de a kivitelező cég további projektjei miatt lehet tartanak egy rövidebb szünetet a Toldi utca befejezése után.