Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Hasító kormánypártok, átláthatatlan Jobbik, gyermeki terrorizmus, Dobó Kata és Zsidró Tamás próbatétele. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Felállás

Hasító kormánypártok.

Ebben az évben sem fenyegette senki a Fidesz és a KDNP vezető helyét a támogatottsági versenyben, ami az áprilisi választás óta még biztosabb – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A választások után pedig semmit nem változott a felállás, a Fidesz-KDNP támogatottsága tovább nőtt. Májusban a ZRI Závecz Research ötven, a Nézőpont ötvennégy, a Medián pedig ötvenkilenc százalékot mért a kormánypártok esetében. Ahogy a ZRI kutatásában megállapította, a győztes Fidesz–KDNP-nek a teljes népességen belül több szavazója van, mint az utána következő négy parlamenti pártnak együtt. Eközben az ellenzék széteső pártjai nem tudtak semmilyen érdemi erősödést felmutatni.”

Tizenkét éve a legnépszerűbb a Fidesz-KDNP

Ebben az évben sem fenyegette senki a kormánypárt vezető helyét a támogatottsági versenyben, ami az áprilisi választás óta még biztosabb. A 2006 áprilisában baloldali győzelemmel zárult országgyűlési választások után két hónappal vette át a vezetést az MSZP-től a pártok támogatottsági versenyében a Fidesz, és ezt a pozíciót immár tizenkét éve, azaz 144 hónapja tartja.

Zavar

Aprózódó Jobbik.

A Jobbik háza táján továbbra sem csitulnak a kedélyek, átláthatatlan helyzet alakult ki – így a Hirado.hu.

„Nehezíti a tisztánlátást az, hogy a Jobbik körül egy, a baloldalhoz hasonló, átláthatatlan helyzet alakult ki – jelentette ki Farkas Örs, aki szerint a Radnai László és a Toroczkai László közötti szópárbaj régóta tart. Az elemző úgy véli, vagy lesz egy szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom és egy lassan baloldali Jobbik, vagy annyira elhúzódnak a kilépések, átlépések, hogy azok mindkét szervezet életét évekre meghatározzák.”

Átláthatatlan helyzet alakult ki a Jobbik körül

Súlyos szabálytalanságokat állapított meg az OLAF Göncz Kinga volt MSZP-s politikus alapítványánál, cégeinél. A Jobbik háza táján továbbra sem csitulnak a kedélyek: Radnai László volt kommunikációs vezető szerint a pártból távozott Toroczkai László hamisan vádolja őt – Farkas Örs politikai elemző vette górcső alá az ügyeket az M1 szerda reggeli műsorában.

Agymosás

Gyermeki terrorizmus.

Az Iszlám Állam öngyilkos merényletek végrehajtására akar gyerekeket küldeni Európába – számol be róla az Origo.hu.

„Geffroyt az átadása után többször is kikérdezték a francia hatóságok. A férfi a gyanú alapján az Iszlám Állam propagandatevékenységét koordinálta. Saját bevallása alapján gyerekeket is képeztek ki abból a célból, hogy majd kamaszkorukban menekültnek kiadva magukat Európába küldjék őket öngyilkos jellegű terrortámadások végrehajtásának a parancsával. A gyerekeket teljes agymosásnak vetették alá, dzsihadista filmeket és lefejezős videókat is nézettek velük.”

Merényletek végrehajtására küldenek gyerekeket Európába

Az Iszlám Állam egyik elfogott francia állampolgárságú tagja bevallotta, hogy a hírhedt dzsihadista szervezet terveket készített arra, hogy olyan magukat menekültnek kiadó gyerekeket küldjön Európába, akiket terrortámadások végrehajtására képeztek ki. Jonathan Geffroyt a Szíriai Szabad Hadsereg még 2017 elején fogta el, majd török közvetítéssel kiadták őt Franciaországnak – írja a Le Monde című francia lap.

Hangsúly

Családias légkör.

Dobó Kata élete első filmjét forgatja rendezőként, ez az időszak kicsit megterhelő a színésznőnek és párjának, Zsidró Tamásnak, próbára teszi a kapcsolatukat az időhiány – állítja a Lokál Online.

„Mindketten nagyon igyekszünk odafigyelni a másikra, azt gondolom, mindennek ez a titka. Tudom, hogy Tamásnak jólesik, ha főzök, ha meleg étellel várom és családiasabb légkört teremtek. Neki fontos a gondoskodás. Miatta, a fiai és a lányom, Szofi miatt kezdtem el rendszeresen főzni, de ez számomra nem megterhelő. Nem vagyok nagyevő, de Tamás és a fiúk miatt nagyobb hangsúlyt kaptak a közös étkezések – mesélte Kata.”

Dobó Kata és Zsidró Tamás: Próbára teszi kapcsolatukat az időhiány

Dobó Kata élete első filmjét forgatja rendezőként. Ez az időszak kicsit megterhelő a színésznőnek és párjának, Zsidró Tamásnak, de ők mindent megtesznek, hogy a sok munka mellett minél több időt tölthessenek egymással. Teljesült Dobó Kata legnagyobb álma: saját filmet forgat, a Kölcsönlakás című romantikus vígjátékot, amelyben nem színészként tevékenykedik, hanem ő a rendezője.