Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Lázár segítséget ígért az utánpótlás focicsapatnak

A tegnapi képviselő-testületi ülésen hosszasan beszéltek a Maros-menti Utánpótlás FC helyzetéről és a többek között az önkormányzat felé fennálló tartozásáról. A városnak szüksége lenne a pénzre, hogy beruházásokba forgassa, az országgyűlési képviselő segítséget ígért.

– Az egyesület elnöke jelezte, hogy a TAO-támogatások nem úgy folytak be az egyesület részére, ahogy tervezték, így a visszafizetési kötelezettséget nem tudják teljesíteni – számoltak be Gyömbér Péter kéréséről a képviselő-testületi ülésen.

A testület végül megszavazta a határidő kitolását december 31-ig, bár Farkas Éva Erzsébet polgármester azért jelezte, jó lenne, ha minél hamarabb megoldódna a helyzet, mert a város a 70 millió forintot többek között például az új Kálvin téri rendelővel kapcsolatos munkálatokra is szeretné fordítani.

– A sportélet el volt hanyagolva és fejlesztésre szorult, ez nem lehet kétséges. Az, hogy kézilabdacsarnokot épít a város, a stadion elviselhetetlen állapotban volt, költeni kellett a pályára, a lelátóra, illetve az öltözőkre, ez nem kérdés. Azt kérem, hogy részben gyakoroljon méltányosságot a képviselő-testület a futballklub javára, másrészről azt ígérem, hogy segítek összeszedni ezt a TAO-pénzt, amennyit csak tudok – fűzte hozzá a napirendhez Lázár János.

Az országgyűlési képviselő emellett azt kérte, írjanak közös levelet azoknak a nagyobb cégeknek, amelyeknek nem Makón van a székhelye, de a városban dolgoznak, hogy számítsanak arra, szeretnék elkérni a TAO-pénzt a következő időszakban a klub számára.