Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A makói kistérségben jár a medve, testületi ülést tartottak a városban, jótékony célokra fordítja jutalmát Farkas Éva Erzsébet, Magyar György veszi át a Makó irányítását – tekintse át velünk legfontosabb híreinket!

Kedden Csanádalbertinél kergették, tegnap pedig az M43-as autópálya, kövegyi pihenőjénél látták a termetes jószágot. Egy családnak sikerült is lefilmezni a medvét, ahogyan átszökken az úton. Magyar György veszi át a Makó irányítását, házon belül oldotta meg az edzőkérdést a Maros-parti együttes. Három utcaszakasz is megújul Honvéd városrészben a járdaprogram keretein belül: egyes szakaszok már elkészültek, a teljes munka július 15-ig tart majd.

30 éves közszolgálati munkája alapján a törvény szerint mintegy bruttó 2 millió forint jutalomra jogosult Makó polgármestere, erről is tárgyaltak a testületi ülésen. Farkas Éva Erzsébet jelezte, nem veszi fel a jutalmat, helyette jótékony célokra fordítja. Az ülésen arról számolt be Makó főépítésze, hogy a Településképi Arculati Kézikönyvvel kapcsolatos lakossági fórumokon nagyon kicsi a részvétel. Lázár János arra ösztönözte a városvezetést, hogy tegyenek meg mindent a lakosság bevonására, mert nagyon komoly kérdésről van szó. A testületi ülésen a támogatásokról is szó esett, az országgyűlési képviselő szerint ha Vásárhelyen nem kell a TAO, jó helyen lesz Makón.

Maroslelén is testületi ülést tartottak: többek között megvitatták, hogy hogyan áll az az új épület, amelyben a rendőrség és a takarékszövetkezet fog helyet kapni, de kiderült az is, hogy a település sokat profitált az autópályából.

A mai napot pedig Simon & Garfunkel dalával indítjuk!