Hírek Színes Térség

Fát is ültettek a nagylaki Öko-napon

Játékos öko-nappal várták a 6 és 14 év közötti gyerekeket és szüleiket Nagylakon a művelődési házban. A program egy pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. A környezetükért a nagylaki fiatalok is tettek: fát ültettek el az intézmény előtt.

Első alkalommal szervezett környezetvédelemmel kapcsolatos napot Nagylak: a játékos öko-nap egy pályázati lehetőségnek köszönhetően születhetett meg. A délelőtt során a nagylaki ifjakat szelektív hulladékgyűjtésre, szituációs játékokra, kvízre és facsemete örökbefogadására is invitálták, míg a kicsit kisebb puzzle és színezők formájában ismerkedhettek meg a természetvédelemmel.

– Mostanság kiemelt figyelmet kell fordítani a Földünkre és annak védelmére és például az ivóvízspórolásra is. Szerintem ezt szemléletváltás keretében tudjuk megtenni és mikor kezdjük ezt a munkát, ha nem általános iskolás-, illetve óvodáskorban – fogalmazott Locskai Zoltán polgármester.

navigate_before
navigate_next

Gavallér Krisztofer a barátaival érkezett a művelődési házba. A 13 éves fiúnak fontos a környezetvédelem és jó érzés, hogy ezzel is segíthet. Elárulta, otthon is már szelektíven gyűjtik a hulladékot, ezzel is figyelnek a természet tisztaságára. Hozzátette, már az iskolában is tanultak a szelektív hulladékgyűjtésről. A program végén az ifjak egy facsemetét ültettek el a művelődési ház elé, amelyre immáron ők figyelnek: nekik kell gondozniuk az új életet.