Hírek Makó

Nem veszi fel a jutalmát Farkas Éva Erzsébet

30 éves közszolgálati munkája alapján a törvény szerint mintegy bruttó 2 millió forint jutalomra jogosult Makó polgármestere, erről is tárgyaltak a testületi ülésen. Farkas Éva Erzsébet jelezte, nem veszi fel a jutalmat, helyette jótékony célokra fordítja.

A polgármestersége előtti pedagógus pályát is beleszámítva három évtizede dolgozik a közszolgálatban Farkas Éva Erzsébet, ezért a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerint háromhavi illetményének megfelelő jutalomra jogosult.

Ennek megszavazása is szerepelt a testületi ülés napirendi pontjai között, a polgármester a szavazás előtt bejelentette, amennyiben megítéli a jutalmat a testület, azt nem veszi fel, hanem jótékony célokra fordítja.

A testület 10 igen szavazattal (Farkas Éva Erzsébet a napirendi pontnál a szavazásból való kizárását kérte) döntött a jutalom megadásáról, amely így három részben kerül majd felosztásra.

Egy harmadát négy makói fogyatékkal élőket támogató szervezet kapja, ezek a Szivárvány Otthon Alapítvány, az Értelmi Fogyatékosok Csoportja, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Szervezetének Makói Csoportja, valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Makói Csoportja.

Egy harmadát a polgármester az Erzsébet-ház kialakítására adja, amelyben az Angyalsóhaj Alapítványon keresztül rászorulókat támogatnak majd.

Végül szintén egyharmad arányban járul hozzá a Bogárzói templom felújításához Farkas Éva Erzsébet. Ez utóbbit Lázár János a térség országgyűlési képviselője, és Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök is támogatja.