Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Vásárhelyi madártávlat, nemzeti szuverenitásunk cölöpjei, Peller Anna bájos alakoskodása, Maradona oltári tahósága. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Összefogás

Makó fejlesztő központja.

Gyűlik a támogatás a makói Erzsébet-ház javára; de szívesen fogadnak minden további segítséget – üzeni a Delmagyar.hu-n keresztül az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke, Farkas Éva Erzsébet.

„Megírtuk, a karitatív alapítvány idén céljául tűzte ki, hogy létrehozzon a városban egy olyan központot, amely a halmozottan sérült fiatal felnőtteknek nyújt lehetőséget a további fejlesztésre, napi foglalkoztatásra. Az e célra felajánlott épületet időközben már használatba adta az egyházmegye az alapítványnak, de augusztusig még egyházi rendezvényeknek ad otthont – a tényleges birtokbavételre ősszel kerül sor, aztán kezdődhet a felújítás, átalakítás.”

Összefogtak az Erzsébet-házért

Az áprilisi jótékonysági koncertnek köszönhetően több mint 1 millió forint gyűlt össze a makói Erzsébet-ház javára; vállalkozók további 10 milliós felajánlást tettek az épület átalakítására, de szívesen fogadnak minden további segítséget – tájékoztatott az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke, Farkas Éva Erzsébet.

Cölöpök

Középpontban a szuverenitás.

Fontosnak tartjuk az európai egységet, de a tagállamok meglévő döntési jogosítványait tiszteletben kell tartani – boncolgatja a Magyar Hírlap Online-nak adott interjúban az alaptörvény-módosítás kapcsán Trócsányi László igazságügyi miniszter.

„Európában a nemzeti szuverenitás, a hatáskörök megoszlásának tisztázása – ezt volt párizsi nagykövetként is mondom – a legjelentősebb kihívást jelenti, nem véletlenül tartanak nagy számban uniós csúcsokat éppen ezen témák megvitatására. Az európai integrációs folyamatok olyan területeket is érintenek, amelyek tekintetében mi a nemzeti hatásköröket meg kívánjuk tartani, ezért is tartom nélkülözhetetlennek, hogy bizonyos cölöpöket leverjünk. Fontosnak tartjuk az európai egységet, de a tagállamok meglévő döntési jogosítványait tiszteletben kell tartani. Az Alaptörvény értékeket véd és képvisel, ez a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos.”

„Le kell vernünk bizonyos cölöpöket”

Fontosnak tartjuk az európai egységet, de a tagállamok meglévő döntési jogosítványait tiszteletben kell tartani – közölte a lapunknak adott interjúban az alaptörvény-módosítás kapcsán Trócsányi László. Az igazságügyi miniszter a közigazgatási felsőbíróság létrehozását érő támadásokra úgy reagált, bármely bíróságnak az a feladata, hogy legjobb tudása szerint, nem pedig valaki javára döntsön.

Palást

Peller Anna alakoskodása.

Bomba formában Peller Anna művosrvezető-színésznő, aki a Blikk Online cikke szerint áttért a vegetáriánus, majd a vegán életmódra, amelynek köszönhetően energikusabb, mint valaha.

„Az volt a vágyam, hogy ne kelljen többé palástolnom a testem. A derekamra pulcsit kötni, mert azzal talán jobban takarom magam, közben éppen szélesít. Érdekes, ezt a mai napig eljátszom, mert még mindig nehezen hiszem el, végre kezd jó alakom lenni – vallotta be a műsorvezető, aki egyedül van új étkezési szokásaival a családjában. Míg ő már sajtból, tejből is csak növényit fogyaszt, addig férje, Lukács Miklós és kislányuk, Annabella továbbra is húsevő.”

Bomba formában Peller Anna – Ezzel a módszerrel szépül a műsorvezető

Az RTL Klub Reggeli műsorvezetője rengeteget fogyott, ám a látványos átváltozását nem önsanyargatással vagy hetenként tucatnyi edzéssel érte el. A színésznő áttért a vegetáriánus, majd a vegán életmódra, amelynek köszönhetően energikusabb, mint valaha. Annak pedig külön örül, hogy a húsmentesség a gyermekkora óta tartó súlyproblémát is megoldotta.

Kontroll

Maradona tahósága.

A 24.hu szerint ordas nagy tahó volt Maradona, aki az argentinok győztes találatát követően két kézzel mutatott be a nigériaiaknak.

„Maradona isten volt a pályán, azóta azonban inkább ilyen jelenetekkel hívja fel magára a figyelmet. Szentpétervári stadionban is két-három ember vigyázta minden lépést, mert láthatóan nem nagyon tudja kontrollálni cselekedeteit. Szomorú.”

Maradona ordas nagy tahó volt | Foci-VB 2018

24.hu 2018. 06. 26. 22:23 Argentína egy 86. percben lőtt Rojo góllal 2-1-re legyőzte Nigériát (az elsőt Messi jegyezte), ezzel a kilenc pontos Horvátország mögött négy ponttal a második helyen jutott tovább a D csoportból ( Izland-Horvátország 1-2).