Hírek Makó Sport

Lázár: ha Vásárhelyen nem kell a TAO, jó helyen lesz Makón

Meghosszabbította a képviselő testület a Maros-menti Utánpótlás FC lejáró tartozásának visszafizetési határidejét. Gyömbér Péter elnök Lázár Jánostól is kért segítséget, Czirbus Gáborral közösen eddig 80 milliót tudtak összeszedni.

Mintegy 200 millió forint hiányzik a makói utánpótlás futball klub biztonságos működéséhez, ami komoly anyagi gondot okoz az egyesületnek, ahol több mint 350 gyermek sportol. A MUFC 70 millió forinttal tartozik az önkormányzatnak, 50 millióval pedig a sportcentrumot kivitelező cégnek.

A képviselő testületi ülésen is előkerült a téma, ugyanis Gyömbér Péter a hamarosan lejáró, önkormányzat felé fennálló tartozás kapcsán kérelmet nyújtott be a fizetési határidő módosítására, amely így december 31. lenne.

Mint kiderült, Farkas Éva Erzsébet szerint jó lenne, ha a klub minél hamarabb rendezni tudná a tartozást, mert beruházások finanszírozására jól jönne a pénz a városnak. Toldi János képviselő pedig úgy vélte belső ellenőrzést kellene folytatni a klubnál a helyzet tisztázására.

A testületi ülésen részt vevő Lázár János méltányosságot kért a klub számára, egyben jelezte, ő is megpróbál segíteni az összeg megszerzésében.

– A klub a társasági adókedvezmény szabályai szerint leghamarabb december végén juthat pénzhez, egy budapesti céggel sikeresen tárgyaltam és 80 millió forintot sikerül lehozni – emelte ki az országgyűlési képviselő.

A testület végül megszavazta a fizetési határidő eltolását, és Toldi János belső ellenőrzésindítványát is. A térség országgyűlési képviselője emellett Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen levélben fordul a térségben dolgozó nagyobb cégekhez, további segítséget kérve az utánpótlás csapatnak. Ilyenek például az Építészmester Kft, a Bodrogi Bau Kft., a Délút Kft., vagy épp a Duna Aszfalt cégcsoport.

Lázár János szerint ugyanis mivel Hódmezővásárhelyen éppen vita van a TAO támogatásokkal kapcsolatban, ez kiváló alkalom Makónak, hogy ide átcsatornázzák a forrásokat, mert a mostani polgármesternek nem kellenek a TAO-ból érkező felajánlások.

A képviselő úgy véli, amíg ott elvitatkoznak ezen, addig is nagyon jó helyen lesz Makón a cégek felajánlása.