822 méter járda épül Vertán-telepen, a legrégebbi iratok már az új levéltári épületben vannak, aláírták a Csipkesor kivitelezési szerződését és sok a panasz a maroslelei útra – tegnap ezekről is olvashattak nálunk!

Az Orgona, a Dohány, Ibolya és Hargita utca, illetve a Juhász Gyula tér kap új járdát az idei járdaprogram keretén belül Vertán-telepen. Négy pedagógus kapott elismerést a SZIGNUM-ban – a város vezetés és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány pedagógusnap alkalmából jutalmazta a tanárokat. Megkezdte költözését a Makói Levéltár a felújított Petőfi parki épületbe – a legrégebbi iratanyagok már az új levéltárban vannaklegrégebbi iratanyagok már az új levéltárban vannak.

Vádat emeltek a bolgár embercsempész ellen, aki 2018 májusában négy iraki és két szír személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy Románia területéről Magyarországra belépjenek. Lezárták a nyomozást az újévkor Szegeden meggyilkolt vajdasági lány ügyében – emberölés miatt javasolnak vádemelést az áldozat 29 éves barátjával szemben. Körözött autót foglaltak le Kiszombornál – az Opelt az olasz hatóságok keresték. 

Csak tolni tudja a tartozását a makói utánpótlás klub: információink szerint továbbra sem oldódott meg a Maros-menti Utánpótlás FC helyzete. Aláírták a Csipkesor kivitelezési szerződést – jövő héten átadják a munkaterületet és megkezdődhet a beruházás. Senkinek sem kellettek az üres honvédi telkek – a pályázatot így a testület ülésén várhatóan vissza is vonják. Sok a panasz a maroslelei útra – azonban a makói és maroslelei önkormányzatok tehetetlenek, mivel a munkát a Magyar Közút Nonprofi Kft. végezteti. 

Rengeteg a panasz a maroslelei útra – Makó Híradó

Harminc éve várják, és a következő harminc évben nem valószínű hogy lesz ekkora felújítása, de sok helyen hullámos az út, mondja Martonosi György polgármester. Az önkormányzatok nem sokat tehetnek, de a lakosság nekik panaszkodik.

Ma borús időre és esőre számíthatunk, amelyhez szél is párosulhat. Ha legalacsonyabb 16, míg a legmagasabb hőmérséklet 20 fok lehet. Érdemes réteges öltözni és az esernyőt magunkkal vinni. A napot kezdjük Sting számmal.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest