Harminc éve várják, és a következő harminc évben nem valószínű hogy lesz ekkora felújítása, de sok helyen hullámos az út, mondja Martonosi György polgármester. Az önkormányzatok nem sokat tehetnek, de a lakosság nekik panaszkodik.

Maroslele polgármestere napi szinten használja a Makó felé vezető utat, aminek rendkívül rossz volt már az állapota. Nem csoda, hogy mindenki nagy örömmel várta a felújítását. Egyelőre azonban úgy látszik, korai volt az öröm, mert bár a beruházás elkezdődött, a kivitelezés hagy némi kívánnivalót maga után.

– Nem vagyok szakember, de közlekedőként is érezhetőek hibák. Több helyen hullámos az út, és az elkészült szakaszok összedolgozása sem a legjobb. Reméljük, hogy a kivitelezés végére, ameddig még két hónap van, ezt javítani fogják – mondja Martonosi György.

A maroslelei és makói önkormányzatnak azonban nincs túl sok lehetősége, hiszen a beruházás a Magyar Közút Nonprofit Kft. fennhatósága alá tartozik, Martonosi Györgytől megtudtuk, ők nem tartanak kapcsolatot a kivitelezővel, nem kapnak tájékoztatást sem, így a műszaki tartalmat sem tudják megítélni.

– Több lakossági bejelentés érkezett Makó és Maroslele önkormányzatához is, bár nem mi vagyunk a beruházók, a probléma nálunk landolt. Kötelesek vagyunk a két településen élők érdekeit képviselni, azt szeretnénk, ha ez a 787 millió forintos beruházás olyan minőségben valósuljon meg, amit elvárnak az itt élők. – hangsúlyozta Czirbus Gábor.

Makó alpolgármestere hozzátette: minden eszközzel fel fogják hívni a beruházó figyelmét arra, akik itt élnek, ugyanolyan elsőrendű állampolgárok, mint Budapesten vagy Szegeden, megérdemlik, hogy ne legyen kifogásolható a kivitelezés minősége.

A Makó és Maroslele közötti utat rendkívül sokan használják, a településről bevásárolni, dolgozni járnak be a városba, de a Kiszombornál Romániából érkezők is ezen az úton mennek fel az autópályára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest